Читај ми!

DSS: Krah spoljne politike Vlade Srbije

Demokratska stanka Srbije saopštila je da je Srbiji potrebna drugačija spoljna politika, jer su regionalna politika i evropske integracije Vlade Srbije "doživele krah".

DSS u saopštenju ocenjuje da nema odlučnosti Vlade Srbije jer se na odluku gradskog veća Vukovara o ukidanju dvojezičnih tabli, kojom se proteruje ćirilica reaguje uručivanjem protestne note Hrvatskoj.

"Nema govora o odlučnosti Vlade Srbije i obraćanju organima Evropske unije, čija je članica Hrvatska. Na oštećivanje spomen-obeležja u Medarima, podignutog žrtavama zločina počinjenog tokom domoljubne akcije Bljesak, srpska Vlada se ne osvrće nijednom rečju", saopštio je DSS.

Ta sranka navodi i da "zvanična Srbija ćuti i na izjave iz Evropske unije da nije nadležna da se meša u hrvatsku politiku prema srpskoj manjini", prenosi Beta.

Kako se navodi, protiv prijema Kosova u Unesko Srbija se "bori" bez ikakve strategije, umesto da, "za početak, zapreti napuštanjem Briselskog dijaloga, pogubnog za državne interese i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji".

"Regionalna politika i politika evropskih integracija Vlade Srbije doživele su krah. Srbiji je potrebna drugačija politika, koja će polaziti od državnih i interesa građana, a ne briselskih zvaničnika i komesara", navodi se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво