DS: Najbogatiji resursi se poklanjaju najbogatijima

Predlog zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije, o kome parlament danas treba da glasa, loš je i predstavlja pljačku građana Srbije, izjavio je ministar građevinarstva i infrastrukture vlade u senci DS Dragoslav Šumarac.

Šumarac je na konferenciji za novinare ocenio da će uglavnom biti prodate vile, stanovi i poslovni prostor na najboljim lokacijama, čiji su zakupci najbogatiji ljudi i jedini imaju pravo da ih kupe, dok ostalim građanima to nije omogućeno, navodi Tanjug.

"Najbogatiji resursi se poklanjaju najbogatijima", rekao je Šumarac navodeći da će se već bogati zakupci tih nepokretnosti i tajkuni još više obogatiti.

Šumarac je rekao da planiranom prodajom tih nepokretnosti vlast pokušava da popuni budžet i da se sprema za izbore koji će, kako je naveo, biti do kraja godine.

Kako je rekao, Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije je u suprotnosti za Zakonom o javnoj svojini koji predviđa aukciju, odnosno prikupljanje ponuda za prodaju.

On je rekao da je tako poklonjeno zemljište u Vojvodini Arapima, kao i da im je dato ono u Beogradu, navodeći i najnoviju "aferu" na Zlatiboru u vezi sa rešenjem
Ministarstva građevine koje je Privrednom kombinatu "Zlatibor", privatnoj firmi, dozvolilo upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu.

Ministarka odbrane vlade u senci DS Gordana Čomić rekla je da će Skupština Srbije danas glasati o tom zakonu kao i o još nekoliko zakona, među kojima su izmene Zakona o javnim nabavkama i Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koji će, kako je navela, naneti štetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво