Читај ми!

Poslanici o poseti Angele Merkel

Predstojeću posetu nemačke kancelarke Angelu Merkel Beogradu poslanici vladajuće većine ocenili su kao još jednu potvrdu podrške te zemlje Srbiji, navodeći da se posle te posete može očekivati napredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Angela Merkel će u Beogradu boraviti 8. i 9. jula, a njena poseta, tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima, kako se očekuje, biće u znaku podrške evropskim integracijama Srbije i bez postavljanja novih uslova.

Šef poslanika SNS-a Zoran Babić rekao je novinarima da posetu nemačke kancelarke vidi kao još jednu potvrdu dalje ekonomske i političke saradnje dve zemlje, ali i kao potvrdu reformskoj politici Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, prenosi Tanjug.

Babić kaže da posle posete Merkelove Beogradu možemo očekivati napredak Srbije u procesu evropskih integracija i da će finale politike koju vodi Vlada Srbije biti otvaranje pregovora o prvim poglavljima.

"Posetu Merkelove Beogradu vidim kao potvrdu reformskoj politici koju vodi Vlada Srbije i premijer Vučić i potvrdu posvećenog odnosa prema dijalogu sa institucijama u Prištini i sprovođenju Briselskog sporazuma. Verujem da će finale takve politike biti otvaranje pregovora i napredak Srbije u evropskim integracijama", rekao je Babić, podsećajući da je Nemačka jedan od većih ekonomskih partnera Srbije.

Socijalista Đorđe Milićević kaže da je poseta Merkelove od izuzetne važnosti i značaja za Srbiju.

Napominje da tu posetu vidi kao potvrdu podrške uspešnom evropskom putu Srbije.

"Verujemo da će ova poseta doprineti što bržem otvaranju poglavlja. Ta poseta je za nas potvrda podrške uspešnim reformskim procesima", rekao je Milićević, koji očekuje nastavak još uspešnije i intezivnije saradnje Nemačke i Srbije, pre svega u oblasti ekonomije i obrazovanja.

Iz opozicionog DS-a navode da su sve zemlje EU, pa i Nemačka, od početka isticale jasne uslove kada je u pitanju evropski put Srbije, te da je problem u Vladi Srbije, koja se "Briselskim sporazumom obavezala na nešto što nema nameru da sprovede".

“Milion pres konferencija ili izjava koje idu u drugom pravcu neće promeniti činjenicu da vlada ne primenjuje Briselski sporazum i da je to jedan jedini razlog zašto nisu započeti pregovori sa EU i zašto se već tri godine ništa nije desilo od kada je Srbija dobila status kandidata”, rekla je poslanica DS Aleksandra Jerkov.

Jerkov kaže i da je "čudnovato" da Srbija nema više uspeha na međunarodnom planu, budući da se Vučić "predstavlja kao čovek sa najvećim brojem prijatelja u novijoj političkoj istoriji Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво