Читај ми!

SRS: Od Rusije tražiti da uloži veto

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović kaže da ta stranka zahteva od Vlade i Ministarstva inostranih poslova da zvanično zatraže od Rusije da uloži veto u SB na predlog britanske rezolucije o Srebenici.

Nemalja Šarović navodi da Srbija ne sme da se drži po strani, a Vlada ne sme sedeti na dve stolice, javlja Tanjug.

"Naša pozicija mora biti jasna, koliko god da se menja i da li će to biti treća, četvrta, peta ili sedma verzija rezolucije koju je podnela Velika Britanija, potpuno je jasno da se osnovni cilj i osnovni elementi rezolucije neće izbaciti", ističe Šarović.

Na konferenciji u prostorijama SRS-a, Šarović je rekao da veto na rezoluciju jeste i može biti jedini odgovor.

Šarović je ponovio da premijer Aleksandar Vučić ni po koju cenu ne sme otići u Srebrenicu ocenivši da je ona "prevara osmišljena od strane zapadnih obaveštajnih službi".

Upitan da li je SRS kontaktirao stranke i počeo pregovore o ujedinjenju desnice, Šarović je odgovorio odrično, ističući da su radikali pozvali sve srpske patriote da se okupe pod okriljem te stranke.

Prema njegovim rečima, SRS ne vodi nikakve pregovore već se pre svega bavi sobom.

Odgovarajući na pitanje da li SRS planira da pozove DSS ili Dveri, Šarović je rekao "ne, ne planiramo, nemamo razloga".

"To bi bilo kao da nekoga iz SNS-a pitate da li planira da pozove Bojana Pajtića, (Borka) Stefanovića, (Zorana) Živkovića i njima slične na razgovore o ujedinjenju", rekao je Šarović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво