Читај ми!

Vučić: EU da uvaži napore Srbije u dijalogu sa Prištinom

Premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom istakao da se nada da će zemlje EU uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer je rekao da se nada da će zemlje EU uvažiti i druge političke i ekonomske reformske procese, i otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu, prenosi Tanjug.

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je premijeru Vučiću pozdrave i podršku italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se, i u njegovoj zemlji, i u EP, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada.

"Želimo da vidimo Srbiju i Balkan u Evropskoj uniji", rekao je Pitela i dodao da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU.

Naglasio je da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja.

Premijer Vučić zahvalio je i grupi socijademokrata u Evropskom parlamentu, i Italiji, na iskrenoj podršci.

"Italija je među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije", naglasio je predsednik srpske vlade.

Na sastanku sa predsednicom skupštinskog Odbora za spoljne poslove Aleksandrom Đorđević, Pitela je preneo pozdrave italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se u Italiji, kao i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate reforme koje preduzima srpska vlada.

"Zalagaću se da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja, kako u Evropskom parlamentu, tako i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja", rekao je Pitela.

Predsednica parlamentarnog odbora rekla je da se nada da će zemlje EU uvažiti političke i ekonomske reformske procese i pružiti podršku Srbiji na njenom putu evropskih ntegarcija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво