Skupština Vojvodine predložiće Zakon o finansiranju APV

Pokrajinska vlada neće više čekati na okupljanje Radne grupe za izradu Zakona za finansiranje Vojvodine, rekao je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman i najavio da će o predlogu tog zakona Skupština Vojvodine raspravljati već u februaru i uputiti ga republičkom parlamentu.

Radoman je istakao da više nije siguran da li i dalje postoji Radna grupa, koja se od osnivanja, pre dve godine, sastala samo jednom, a njen rad je odlagan dva puta zbog "aktuelne političke situacije i obaveza ministra", prenosi Tanjug.

On je ocenio da je to signal da ne postoji dobra volja da se taj problem reši.
"Bivši ministar finansija Lazar Krstić je sazvao taj sastanak i nakon njega niko nije pominjao radnu grupu, niti se ona sastajala. Aktuelni ministar finansija mi je u jednom telefonskom razgovoru pomenuo da bi trebalo oformiti radnu grupu, ali se o tome više nije pričalo", objasnio je Radoman za Radio-televiziju Vojvodina.

On je podsetio i da je Pokrajinska vlada u nekoliko navrata pozivala republičku na saradnju, ali da zvaničan odgovor nije stigao.

"A pokazalo se da za tim itekako ima potrebe. Kako u slučaju donošenja zakona, tako na primer i u slučaju somborskog 'Alekse Šantića', Žeželjevog mosta...", naveo je Radoman.

Pokrajinski sekretar za finansije je ocenio da ne vidi nijedno drugo rešenje nego da vojvođanska skupština raspravlja o Zakonu o finansiranju i uputi ga na razmatranje republičkoj.

"Očekujem da će do toga doći već u februaru, a predstoji nam da o tome razgovaramo i sa koalicionim partnerima", rekao je Radoman.

Prema njegovom mišljenju, usvajanjem tog zakona otklonio bi se niz dilema u pogledu finansija.

"Pored poštovanja ustavne obaveze, unapredili bismo privredni život Vojvodine, finansiranje iz pokrajinskog budžeta bi bilo izvesnije, rešili bismo problem potraživanja Pokrajine od preduzeća u restrukturiranju, kao što je 'Aleksa Šantić', gradnje u slučaju Žeželjevog mosta i slično", naveo je on.

Pokrajinski sekretar je dodao i da republička vlada traži poštovanje Ustava, a da, kada to traži Pokrajina putem predloga, amandmana ili obraćanja Ustavnom sudu, ostaje uskraćena za odgovore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво