Читај ми!

SDS: U Davosu drugačiji Vučić, a ne Srbija

Predstavnici Vlade Srbije dobijali su pozive i predstavljali Srbiju na ekonomskom forumu u Davosu i pre promene vlasti 2012, saopštila je Socijaldemokratska stranka i poručila da to što je Aleksandar Vučić pozvan na ovaj forum govori da je on postao drugačiji, a ne da je Srbija postala drugačija.

Povodom izjave premijera Vučića da je Srbija pozvana ove godine u Davos jer je "postala drugačija" i jer "počinjemo da se okrećemo", SDS navodi da je Srbija postala drugačija sa demokratskim promenama od 2000. godine, od kada njeni zvaničnici i dobijaju pozive na ovakve skupove, prenosi Tanjug.

"Dakle, nije u Davos pozvana drugačija Srbija, već drugačiji Vučić koji je preuzeo politiku od onih koji su i pre promene političkih ubeđenja onih koji su danas na vlasti bili pozivani na sve globalne političke i ekonomske forume, pa i na forum u Davosu", piše u saopštenju SDS-a čiji je lider Boris Tadić.

Ta stranka smatra da ćemo se suočiti sa poništavanjem i falsifikovanjem istorije, ukoliko se bude predstavljalo da istorija Srbije počinje od trenutka političke transformacije stranaka koje su danas na vlasti.

SDS navodi da očekuje da odgovor SNS-a, čiji je Vučić lider, kao i uvek kada kritikuju, bude da je "Tadić kriv za sve" jer je to već, kako se dodaje, postao univerzalni odgovor vladajuće stranke.

SDS, takođe, ocenjuje da predstavnici vlasti u Srbiji prisvajaju zasluge svojih prethodnika, jer kada otvaraju mostove, puteve, radna mesta i druge projekte zaključene tokom predsedničkog mandata Borisa Tadića, onda ne kažu da je "Tadić kriv" i za te projekte.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво