Читај ми!

DS: Vučić se zadužuje 9,5 miliona evra dnevno

Demokratska stranka poziva premijera Aleksandra Vučića da objasni građanima kako i zbog čega je javni dug za samo dva meseca porastao za 570 miliona evra, ali i da objasni na šta je taj novac utrošen.

Podaci Uprave za javni dug Ministarstva finansija su jasni i javni dug Srbije iznosi 22,86 milijardi evra, za oko 570 miliona evra više nego na kraju novembra 2014. godine, navodi DS, prenosi Fonet.

To znači da se Vlada, koja nema za plate prosvetara i penzionere zaduživala svakog dana 9,5 miliona evra.

Da li bi tih 570 miliona evra bilo neophodno da nisu, po rečima bivšeg ministra finansija, zaposlili svojih 50.000 članova ili da Vlada na sebe nije preuzela obavezu da građani Srbije finansiraju navodne investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pita DS.

Ukoliko ova Vlada, koja je šampion u zaduživanju, nastavi ovom brzinom da se zadužuje, javni dug bi na kraju 2015. mogao da iznosi 25 milijardi evra, ukazuje DS.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво