Читај ми!

Vučić: Rekordna naplata PDV-a

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je u Mionici da je ovog meseca zabeležena rekordna naplata poreza, što je pokazatelj da reforme i finansijska disciplina daju rezultate i da se Srbija kreće u dobrom smeru. Teške mere su preduzete kako bismo Srbiju "izvukli iz blata", poručio je Vučić u Lučanima.

Vučić je obraćajući se Mioničanima na završnom predizbornom skupu precizirao da je do 15. decembra naplaćeno 22 milijarde dinara po osnovu PDV-a, da je prošle godine u decembru naplaćeno 19 milijardi, te da je plan za decembar ove godine bio ukupno 20 milijardi dinara, prenosi Tanjug.

"To je prvi pokazatelj koji govori da se stvari kreću u dobrom smeru", rekao je lider SNS-a i dodao da je to rezultat finansijske discipline koju je Vlada uvela, i teških reformi koje je donela.

Vučić je podvukao da će se i dalje striktno držati plana koji je već doneo rezultate i koji će "pomerati brojke nabolje".

"Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo", primetio je Vučić i dodao da je svestan koliko je proces koji je započet težak.

On je ukazao na primer Velike Britanije, čiji se premijer takođe svojevremeno držao plana reformi, zbog kojeg je najpre bio nepopularan, ali je posle tri godine ta zemlja imala najveći privredni rast u Evropi od 3,6 odsto, uz nikada manji broj nezaposlenih.

Lider SNS-a je istakao da reforme podrazumevaju i rast investicija, te da je plan da i u Mionicu i druga mesta dovede investitore kako bi se napravila radna mesta za mlade, da se oseti sigurnost i u selima, da mogu da planiraju budućnost i ne napuštaju rodna mesta.

Nije slučajno, dodao je, što ambasador Nemačke govori pohvalno o Srbiji i Vladi, i što je kineski premijer, jedan od najmoćnijih ljudi u svetu, boravio četiri dana u Srbiji, posle tri decenije, a to je zato što vide da se u Srbiji stvari pomeraju.

Lider SNS-a je naglasio da je MMF prognozirao mali pad privrede Srbije u idućoj godini, ali da on smatra da ćemo ipak imati rast.

"Ali, i konzervativni MMF prognozira da ćemo već 2016. i 2017. imati veliki privredni rast. Pitanje je samo da li mi možemo da budemo disciplinovani, da naše opštine i gradovi gube manje novca, jer su gubili toliko da niko nije mogao da to kontroliše. U Kosjeriću, na primer, sada ćemo rešiti problem posle toliko vremena, jer se ta opština zadužila za pet miliona evra", istakao je Vučić.

Rekao je da veruje da ćemo imati i bolje rezultate od onih što su prognozirani, jer, na primer, u procene nije "uračunato" rešenje za Železaru u Smederevu, koje bi trebalo da bude postignuto do 31. januara. Za 23. decembar najavljuje otvaranje topionice u Boru. 

"Svet nas poštuje jer smo imali hrabrosti da svi zajedno krenemo u najteže reforme, kojih se plaše svi drugi u regionu", ocenio je Vučić.

"Videćete kakve probleme će imati druge zemlje kada mi počnemo da rastemo, jer nisu imali hrabre ljude da ih povedu u teške reforme", istakao je lider SNS-a.

Istakao je da u Srbiji prvi put ne vladaju tajkuni, već oni koje narod izabere i da će tako biti i u budućnosti.

Vučić je doputovao u Mionicu da podrži listu "Aleksandar Vučić – SNS", koju predvodi Boban Janković na lokalnim izborima koji se održavaju iduće nedelje.

Janković je rekao da mu je cilj da Mionica bude moderna, napredna i uređena opština, bez kriminala i korupcije.

"Biramo između dva puta: put onih koji su opštinu doveli u red najnerazvijenijih opština, i drugi, put SNS-a, koji predvodi premijer Vučić", podvukao je Janković dodajući da su ovo najvažniji izbori za SNS, koji u Mionici nikada nije bio na vlasti.

Skupu su prisustvovali lideri PUPS-a Milan Krkobabić i Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vulin je poručio da su građani Srbije pre dve godine svu svoju nadu sabrali u dve reči – Aleksandar Vučić, i rekli kojim putem žele da idemo, a to je put koji nije lak, ali je i put nade.

Krkobabić je istakao da je jasno da se Srbija opredelila za budućnost, i da ćemo je imati ako budemo pametno radili.

Nakon Mionice, Vučić je posetio Lučane, gde je poručio da su teške mere preduzete kako bi Srbiju "izvukli iz blata" i pozvao sve da podrže reforme da bi Srbiji u narednom periodu bilo bolje.

Vučić je, obraćajući se okupljenima na skupu u Lučanima gde se 28. decembra održavaju lokalni izbori, naveo da Vlada Srbije ima velike planove i dodao da "neće ništa loše reći o drugim političarima, da su pojedini na vlasti 14-15 godina i ništa nisu učinili kako bi nam bilo bolje".

"Moj san je da me građani Srbije poštuju kao Šredera u Nemačkoj, koji je najzaslužniji što je ta zemlja prosperirala. Cilj mi je da napravimo uređenu i poštovanu zemlju, da radimo i stvaramo", istakao je Vučić.

Vlada Srbije mora da pravi dugoročne planove, poput Kine, rekao je Vučić dodajući da kineski premijer nije došao tek tako, već zato što je video da Srbija ima hrabrosti da sebe menja. 

Predsednik SNS-a je rekao da će posebna injekcija biti data namenskoj industriji, što će dobro doći lučanskom preduzeću "Milan Blagojević" da očisti dugove kako bi se napravio zdrav sistem.

Vučić je posetio i Guču, gde je na završnom predibzornom skupu istakao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, i naglasio da nema strah od rada, reformi, već samo od međunarodne politike i problema koji postoje u odnosima velikih sila.

"To me više plaši od bilo čega drugog. Imamo dovoljno unutrašnje snage da sve reforme sprovedemo", podvukao je lider SNS-a. Kako je rekao, uprkos različitim stavovima i ponekad pritiscima, pokazali smo da živimo u slobodnoj i nezavisnoj zemlji, u kojoj mi donosimo odluke, i da nas zbog toga poštuju kineski i nemački premijer, ruski i američki predsednik.

Vučić je podvukao da je Srbija na evropskom putu, od kojeg neće odustati, dodajući da je promenjen odnos prema Briselu time što ne molimo ni za šta, već tražimo da nam se odobri sve što nam pripada ako smo zaslužili.

Istakao je da je očuvanje prijateljstva sa Rusijom u interesu zemlje, jer smo jedini u Evropi koji imamo tržište od milijardu ljudi, zbog kojeg dolaze investitori.

"Svi dolaze zato što imamo tržište EU, Kazahstana, Turske, Rusije", naveo je Vučić i dodao da tu poziciju moramo da sačuvamo još jačom ekonomijom.

Istovremeno je poručio da je, kada god građani pomisle da vlada nije dovoljno čvrsto i jako odgovorila zato što ne sme, što se plaši ili ne može, ponekad prećutkivanje i strpljenje dokaz snage, a ne slabosti.

"Meni je premijer Hrvatske sedam puta nešto odgovarao i lično pominjao, a ja neću ni danas. Samo razmislite o jednoj stvari kako to da jedna mala balkanska zemlja koja nije članica EU postaje polako ali sigurno nekima trn u oku", osvrnio se Vučić na "otrovne strele iz regiona".

Istakao je da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da svi vide da ide u dobrom smeru.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво