Poslanička pitanja

Skupština Srbije počela poslaničkim pitanjima. Poslanike je interesovalo zašto poslanici opozicije nisu pozvani na otvaranje mosta Zemun-Borča, koliko se Vlada zadužila za vreme predsedavanja Mirka Cvetkovića i koliko će na kraju koštati ugovor sa Etihadom.

Poslanik opozicione Socijaldemokratske stranke u Skupštini Srbije, Janko Veslinović zatražio je objašnjenje zbog čega su na svečano otvaranje "Pupinovog mosta" preko Dunava, između Zemuna i Borče pozvani samo poslanici vladajućih stranaka, a ne i opozicionih, prenosi Beta.

Janko Veslinović je na početku skupštinske sednice o amandmanima na izmene i dopune Zakona o obezbeđenju i izvršenju, zatražio odgovor da li su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke dobili poziv da dođu na otvaranje mosta.

"Gde piše da poslanici mogu da idu na stranačka dešavanja, koja je to posebna zasluga SNS da ih čekaju autobusi i od čijih para su ti autobusi plaćeni?", pitao je Veselinović.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da ne zna ništa o prevozu poslanika autobusima, da će se raspitati i odgovoriti Veselinoviću.

"Što se tiče radnog vremena, izleti nisu predviđeni, niti ima izleta, a što se tiče poziva ne znam o čemu se radi, ja vas kao predsednik Parlamenta pozivam da svi dođete na otvaranje mosta, jer to je važan događaj za našu državu", rekla je Maja Gojković.

Reagovao je i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić ocenom da su poslanici opozicije "svakodnevno na pikniku".

Nastavak sednice predviđene za poslanička pitanja nastavljena je oštrom debatom poslanika Janka Veslinovića i poslanika Zorana Babića.

Veselinović je pitao Vladu Srbije šta će uraditi da bi prekinula enormno zaduživanje zemlje, dok je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić zatražio od Vlade da kaže za koliko je Srbiju zadužila vlada Mirka Cvetkovića koju je predvodila Demokratska stranka.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić pitao je Vladu i ministra finansija Dušana Vujovića za koliko je našu državu zadužila vlada Mirka Cvetkovića, koji krediti su uzeti, pod kojim uslovima, kao i kod kojih finansijskih institucija se zaduživalo i za koje projekte.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da je nedavno u parlament stigao predlog zakona o prezumanju obaveza "Er Srbije" prema pravnim i fizičkim licima po osnovu izvršenih usluga i isporučenih roba i njihovo pretvaranje u javni dug zbog čega će se do kraja godine raditi rebalans budžeta.

"Koliko će da nas ugovor sa Etihadom do kraja košta? Pitam da li ćemo mi na kraju platiti i taj ugovor, koliko će na kraju Srbiju da košta ugovor sa Etihadom", pitala je Jerkov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво