Читај ми!

Vučić: Neću da odustanem od mera štednje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće da odustane od mera štednje i pravi kompromise, jer bi u suprotnom Srbija vrlo brzo doživela grčki ili argentinski scenario.

Aleksandar Vučić je istakao da će biti veoma odlučan i da neće da uzmiče i da pravi bilo kakve kompromise, prenosi Tanjug.

"Od ovog programa neću da odustanem", rekao je Vučić za B92 odgovarajući na pitanje da li će vlada odoleti štrajkovima zbog smanjenja plata i penzija.

"Da li će neki drugi biti snažniji ili njihovi pritisci, ništa strašno se ne bi desilo. Ne bi bio prvi put da se mi vratimo u prošlost, da bauljamo negde umesto da pucamo penal na prazan gol sa 11 metara, da rešimo da igramo, Zvezda ili Partizan protiv Čelsija gde nam je zagarantovano da primimo pet golova, a da nijednom ne šutnemo ka golu. Izbor je na građanima Srbije", poručio je premijer.

Kaže i da ne zna da li će Vlada odoleti štrajkovima, te da to "nije pitanje života ili smrti".

"Nikada ne znate da li Vlada može da odoli narodnom nezadovoljstvu. Mislim da smo prvi put napravili ozbiljan plan i program. Taj plan i program, na kojem sam radio više meseci danonoćno, odobren je od strane MMF-a, a podržale su ga i Svetska banka, EU, pa i predsednik (Rusije Vladimir) Putin", istakao je Vučić.

Naveo je da se u Grčkoj već deseti put smanjuju plate i penzije zbog fiskalnog deficita i porasta javnog duga.

"Zamerate nam što smo, za razliku od ostalih, rekli sa kakvim se problemima suočavamo... Postavlja se pitanje šta nam zamerate", rekao je premijer.

Kaže i da se ne objavljuju vesti da gradovi u Srbiji imaju po 30 i 40 odsto fiskalni deficit, da je Beograd imao 20 odsto, da sad ima oko 10 odsto.

Sledeće godine, kako je naveo, Beograd bi trebalo da ima fiskalni deficit oko pet, šest odsto.

Premijer Srbije je poručio da se nada da će problem između Ministarstva pravde i advokata biti brzo rešen, istakavši da ima poverenje u ministra Nikolu Selakovića.

"Meni nije problem da sednem i da razgovaram, ja sedim i razgovaram sa svim predstavnicima sindikata. Pitanje je da li neko misli da je država ćup, da su ćup javne finansije iz kojeg možete da uzmete koliko hoćete", rekao je Vučić.

Dodao je i da mu je Selaković rekao da je uložio mnogo napora da reši ovaj problem, podsetivši da se ministar pravde večeras sastao sa predstavnicima advokatskih komora.

"Nadam se da će taj problem brzo da bude rešen. Nemam ni tu vrstu straha ni panike da li će sada izaći na ulicu, pa će nešto strašno da se desi", poručio je premijer.

U toku dana Vučić je boravio u zvaničnoj poseti Italiji, a po dolasku u Beograd je u ime Vlade Srbije primio priznanje Komore italijansko-srpskih privrednika.  

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво