Читај ми!

SNS: Danima traje hajka na Vladu

Srpska napredna stranka saopštila je da je neverovatno da već danima traje hajka određenih ljudi iz opozicije na Vladu Srbije.

Kako SNS navodi, hajka se vodi "samo zato što oni koji danas vode državu postižu neuporedivo bolje rezultate, nego dok su oni bili na vlasti", prenosi Tanjug.

"Verovatno ih boli činjenica da ova Vlada ima hrabrosti da ukaže na korupciju, pljačku narodnog novca i sve ono što se godinama skrivalo ispod tepiha", navodi se u saopštenju SNS-a i dodaje da ih boli i to što "tajkune, koji su za vreme njihove vladavine bili ugledni građani Srbije, mi danas privodimo pravdi zbog raznoraznih mahinacija koje su zemlju dovele na rub propasti".

Iako je decembar već osmi mesec zaredom kako u Srbiji pada broj nezaposlenih, kako ističu naprednjaci, za neke ljude to nije dobra vest.

"Da bi uspeli da popravimo katastrofalnu situaciju, koja je posledica 'fenomenalnog rada prethodnih vlada', mi nismo sedeli u udobnim foteljama, već smo svakodnevno radili", ističe se u saopštenju.

Oni navode i da su se zahvaljujući ogromnom zalaganju predsednika vlade Aleksandra Vučića, reformama finansijskog sektora, kvalitetnijem Zakonu o radu, obezbedili uslovi u kojima su investitori spremni da ulože novac u Srbiju.

"Dok je za vreme vašeg mandata praksa bila da se zatvaraju fabrike, mi ih sada otvaramo. Podsetićeamo vas da je finska kompanija "PKC grupa" u Smederevu otvorila fabriku kablovskih setova za komercijalna vozila, a pre samo dva dana u Vršcu je otvorena fabrika "Frezenijus", koja je specijalizovana za proizvodnju materijala za hemodijalizu", navode u saopštenju i dodaju da je spisak pogona na koje su oni svojim nemarom stavili katanac daleko duži.

"Setite se "Petra Drapšina", "14. oktobra", "Magnohroma", "Prve iskre", "Kluza"... Oni koji su danas najglasniji u kritikama aktuelne vlasti, uglavnom ne nude argumente, već uvrede, vodeći se oprobanom taktikom da svakodnevno iznete neistine moraju jednog trenutka postati činjenice", ističu naprednjaci.

Kažu i da u vreme kada su demokrate Bojana Pajtića bile na vlasti, 400.000 građana je ostalo bez posla, a "spisku opljačkanih banaka, u kojima se nalazio novac svih građana Srbije, ne nazire se kraj, od Razvojne banke Vojvodine, preko Agrobanke do Univerzal banke".

"I Pajtićev koalicioni partner sa prethodnih izbora, Zoran Živković, ne može se pohvaliti mnogo boljim rezultatima za vreme premijerske vladavine. Krajnji domet njegove praktične politike bilo je pozivanje građana da ne plaćaju struju, dok je bio gradonačelnik Niša. Zato, gospodo iz opozicije, bolje bi bilo za vas, da u kritici vlasti koristite istinite argumente, možda bi vas i građani ozbiljnije shvatili", zaključuje se u saopštenju SNS-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво