Читај ми!

SNS: Kragujevac duguje pet milijardi dinara

Poverenik kragujevačkih naprednjaka Goran Kovačević kaže da su dugovanja Kragujevca na kraju 2013. godine iznosila oko pet milijardi dinara i da SNS insistira da se objave sva plaćanja iz budžeta grada i javnih preduzeća.

Poverenik kragujevačkih naprednjaka Goran Kovačević navodi i da dugovanja javno-komunalnih preduzeća i ustanova kulture kao indirektnih korisnika budžeta, nisu manja od četiri milijarde dinara, prenosi Tanjug.

"Samo obaveze Grada iznose 4, 9 milijardi dinara. Toliko Kragujevac duguje zaključno sa 2013. godinom i oko toga nema polemike", objasnio je Kovačević na stranačkoj konferenciji za novinare.

Dodaje da toliko duguju Kragujevčani i da nije bitno jesu li to kratkoročne ili dugoročne obaveze.

Ocenjujući da propadanje Kragujevca traje u kontinuitetu i da nisu tačni navodi bivše gradske vlasti da su smanjena transferna sredstva uzrok finansijskih problema tog grada, Kovačević naglašava da je Kragujevac i 2012. godine dugovao oko pet milijardi dinara, a da tada o transfernim sredstvima nije odlučivala sadašnja republička vlast.

Komentarišući izjavu bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da su "sabirane babe i žabe" u izveštaju o finansijskoj situaciji grada, koju je nedavno objavila nova gradska vlast, Kovačević kaže "da tvorac najveće pljačke Kragujevca" ne demantuje već pojašnjava situaciju i da potpuno nelogično optužuje republičku Vladu da mu nije dala dovoljno.

"U javnim finansijama grada Kragujevca logiku su zamenili lični interesi, pa se novac prosipao na službena putovanja, marketinške usluge, sportske menadžere, a novac koji je namenjen školama i porodiljama, ustanovama kulture, za infrastrukuru završio je uglavnom u privatnim džepovima", ističe Kovačević.

Dodaje i da "nijedan evro nije potrošen za najavljivanu novu sportsku halu sa 10 gledalaca u Beloševcu, koncertnu dvoranu Pionir, Autobusku stanicu, dom u Korićninama, sportske sale u osnovnim školama i stotine drugih objekata, za šta su sredstva planirana".

"Građane, ni političke stranke u Kragujevcu nisu pitali kada su novac prebacivali iz budžeta i javnih preduzeća ka privatnim tokovima, i danas kao nikad pre, SNS insistira da se objave sva plaćanja iz budžeta grada i javnih preduzeća", kaže Kovačević.

Dodaje da konačno treba da se sazna ko je imao najviše koristi od budžetskih para.

Novoizabrani gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nedavno je saopštio da je taj grad pred bankrotom i da analiza stanja i izveštaji kada su preuzeli vlast pokazuju da grad duguje oko 60 miliona evra, zaključno sa oktobrom ove godine, što je gotovo jedan i po budžet grada.

Tim povodom bivši gradonačenik Veroljub Stevanović izjavio je da su u tom iznosu sabirane babe i žabe, i da od nove gradske vlasti nije čuo konkretne predloge i mere za finansijsku situaciju grada.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво