Galić: Ispitati sumnje na korupciju

Naprednjaci imaju pravo da sumnjaju da je na sednici Skupštine Vojvodine na delu bila najveća korupcija u novijoj istoriji parlamentarizma u Pokrajini i od nadležnih organa će zatražiti da se te sumnje i ispitaju, rekao je Vladimir Gajić, član Saveta za Vojvodinu SNS i poslanik u pokrajinskom Parlamentu.

Vladimir Galić je na konferenciji za novinare rekao da je DS, nakon principijelnog stava SVM, morala da pribegne različitim metodama i da obezbedi podršku za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, prenosi Tanjug.

Galić se posebno osvrnuo na šest poslanika iz različitih stranaka koji su podržali rekonstrukciju, istakavši da se radi o Veri Ugričić Ilić iz Pokreta snaga Srbije, o četvoro poslanika iz SDS koji nisu poslušali nalog svoje stranke i jednog poslanika SRS.

Galić je kazao da ima pravo da sumnja da je Stojan Tintor iz SRS sedeo zajedno sa demokratama i da je glalao za rekonstrukciju, što je, kako je napomenuo, lako i dokazati, jer su poslaničke kartice čipovane.

"Kako imamo pravo da sumnjamo da se radi o velikoj korupciji, tako imamo pravo da od nadležnih organa tražimo da ispitaju naše sumnje", rekao je Galić.

Na pitanje da li će i kada podneti prijavu nadležnim organima, on je odgovorio da je advokat i da dobro zna da prijava ne znači puko ispunjavanje forme, te da je tu prijavu upravo podneo izgovarajući je u kameru.

Komentarišući stav SVM na jučerašnjoj sednici da ne glasa za rekonstrukciju, Galić je rekao da se ta stranka držala principijelno svog stava, a u SNS-u poštuju principijelnost, pa tako poštuju i stav SVM.

Govoreći o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, on je rekao da je urađena loše, navodeći kao primer da je sa mesta pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj sklonjen jedan profesor, a doveden istoričar, dok su u Sekretarijatu za poljoprivredu sklonjeni svi ljudi koji se bave poljoprivredom, a doveden pravnik.

"Ne zaboravite da se juče nije glasalo o poverenju Vladi, već o rekonstrukciji Vlade, tako da se pitanje poverenja može postaviti već na narednoj sednici", naveo je Galić, dodajući da ukoliko se to pitanje postavi, a ne dobije većina, poverenje Vladi se na dnevni red ne može više postaviti u narednih šest meseci.

Rekonstrukcija Pokrajinske vlade izvršena je u koaliciji DS i LSV, ukazao je on, podsećajući da su LSV i SDS na martovskim izborima u Vojvodini osvojili osam, a DS šest odsto glasova, tako da imamo situaciju da Pokrajinskom vladom upravljaju stranke koje zajedno imaju svega 10 odsto podrške građana, jer u međuvremenu SDS nije podržao rekonstrukciju Vlade.

Na pitanje da prokomentariše optužbe DS da je u toj stranci u početku mandata skupštine bilo 59 poslanika, a da je sada oko 50, kao i da su pritiscima, kupovinom i ucenama tome doprineli naprednjaci, Galić je rekao da se ona stranka koja gubi podršku bavi takvim stvarima.

"Na izborima 2012. godine za DS je u Vojvodini glasalo 212.000 birača, a dve godine kasnije taj broj je 50.000. Lako je videti da politika DS nema podršku među biračima, a i među samim članovima koji odlaze iz stranke - da li u SNS ili u neke druge, pa se čak dešava da stranku napuštaju i kompletni opštinski odbori, a onaj ko gubi podršku u članstvu taj pribegava kupovini da bi se održao na vlasti u skupštini", zaključio je Galić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво