Zakon o inspekcijskom nadzoru do kraja godine

Zakon o inspekcijskom nadzoru, koji će da promeni i unapredi delotvornost srpske države, biće u Skupštini Srbije do kraja godine, najavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički je rekla Tanjugu da ako postoji jedan reformski zakon koji će zaista da promeni i unapredi delotvordnost srpske države to je zakon o inspekcijskom nadzoru.

Ministarka je rekla da je završena javna raspravu i pozvala sve građane da pogledaju na sajtu ministarstva ili na portalu e-uprave ne samo najnoviju verziju Nacrta zakona nego i detaljno izložen sadržaj javne rasprave i odgovore zašto neka rešenja nisu prihvaćena, kao i koja rešenja su prihvaćena.

Prema njenim rečima, pravi izazov tog zakona biće njegovo sprovođenje i on neće biti stavljen na dnevni red pre nego što se pripremi dobar broj podzakonskih akata.

Udovički je navela da zakon neće zadirati u sektorske, resorne zakone, odnosno osnovne propise i ciljeve koje sektorske inspekcije moraju da ispunjavaju da bi sprovođenjem principa koje je postavio promenio suštinsko ponašanje svih inspekcija.

"Da se one zapravo bore za to da što veći broj privrednih subjekata pre svega ili drugih organizacija nauče i osposobe se i što bolje rade na primeni zakona umesto da ih hvatamo u grešci, da bi bili sigurni da primena ovog zakona zaista zatvara prostor koji je sada ogroman za sivu ekonomiju, da bismo bili sigurni da se zatvara prostor za korupciju", navela je Udovički.

Dodala je da sve to zahteva da zakon bude zaista osmišljeno sproveden i sada se radi na pripremi plana sprovođenja tog zakona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво