Читај ми!

Putin: Dobra budućnost Srbije i Rusije

Srbija i Rusija imaju puno toga zajedničkog u prošlosti, a pred sobom imaju dobru budućnost, poručio je Vladimir Putin. Tomislav Nikolić je poručio da Srbija u Rusiji vidi iskrenog i velikog prijatelja i zahvalio se na principijelnom stavu kada je u pitanju nepriznavanje nezavisnosti Kosova.

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je u Beograd, a tokom posete srpskoj prestonici sastao se sa predsednikom Srbije TOmislavom Nikolićem.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da dve države imaju puno toga zajedničkog u prošlosti, a da pred sobom imaju dobru budućnost.

Na početku sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Putin je podsetio da su pre 70 godina vođene borbe za oslobođenje Beograda ocenivši da je to bila "zajednička borba za ispravnu stvar".

Kada je reč o Kosovu, čiju nezavisnost Rusija ne priznaje, Putin je rekao da zvanična Moskva tu zauzima principijelan stav koji se ne zasniva samo na prijateljskim odnosima dve zemlje već i na međunarodnom pravu.

"To je principijelan stav koji neće podleći nikakvoj promeni. Podržavamo Srbiju i nameravamo da je podržavamo i dalje", rekao je Putin.

Ocenio je da trgovinsko-ekonomski odnosi imaju tendenciju rasta, ali da mogu biti još mnogo bolji i izrazio nadu da će danas tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima biti pronađeni dodatni razlozi za dalju saradnju.

Predsednik Nikolić je poručio da Srbija u Rusiji vidi iskrenog i velikog prijatelja.

"U današnje vreme u svetu je postalo moderno da se prijateljstvo meri trgovinskom razmenom, mi drugačije gledamo na prijateljstvo i Srbija danas nema neprijatelje, ali imamo manjih i većih prijatelja. Na Rusku Federaciju gledamo kao na velikog prijatelja", rekao je Nikolić.

Istakao je da Srbija razmišlja "onako kako su razmišljali naši preci i uči svoju decu da vole Rusiju". "Sve nas vezuje ne samo zajedničko slovensko poreklo, jezik, vera, tradicija, kultura već i to što smo uvek bili na istoj strani", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je zahvalio Rusiji na principijelnom stavu kada je u pitanju nepriznavanje nezavisnosti Kosova.

"Znam da taj princip čuvate iako biste možda mogli drugačije", rekao je Nikolić i dodao da Srbija u Rusiji vidi svog velikog saveznika, saradnika i partnera i da neće ugroziti svoj moral bilo kakvim lošim ponašanjem prema Rusiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво