Читај ми!

Dačić: Vlada normalno funkcioniše

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da Vlada "najnormalnije funkcioniše".

Ivica Dačić je, povodom nedavnih izjava koje su putem medija uputili funkcioneri SPS-a i SNS-a, Branko Ružić i Aleksandar Jovičić, poručio da odnosi u vladi nisu uzdrmani, prenosi Tanjug.

"Mi u Vladi najnormalnije funkcionišemo i naši odnosi su dobri. Mislim da oni ne treba da budu kvareni određenim ličnim stavovima koji se mogu iznositi i na drugi način, a ne u medijima", rekao je Dačić.

Kako je dodao, lične izjave u medijima se ne odražavaju na odnose u koaliciji, ali im sigurno i ne doprinose.

"Mi imamo dobre odnose sa SNS-om, spornih pitanja nema i tako će biti i u budućnosti", poručio je Dačić u Palati "Srbija".

"Zato bih zamolio sve da pitanje odnosa između dve stranke ostave Aleksandru Vučiću i meni", ističe lider SPS-a.

Podseća da Vlada funkcioniše na osnovu temelja i principa koji su ranije dogovoreni.

Govoreći o istrazi o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da ne zna da li je, u međuvremenu, došlo do "nekog novog izveštaja".

"Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa Tužilaštvom direktno, iako se na tome insistiralo i u to vreme", ističe Dačić.

Šef diplomatije izjavio, povodom ukrajinske krize, da Srbija neće menjati svoju politiku jer mora da brine o svom narodu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je nedavno da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenja uopšte izdata 2008. godine kada su ambasade zapaljene.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti saslušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво