Читај ми!

Troškovi delegacije u UN 78 hiljada dolara

Troškovi učešća predsednika Srbije Tomislava Nikolića i delegacije Srbije na Generalnoj skupštini UN iznosili su nešto više od 78 hiljada dolara, objavljeno je na sajtu predsednika.

"Troškovi predsednika (na Skupštini UN) su znatno manji, nego što je to bilo u vreme njegovih prethodnika, a prošlogodinji odobreni iznos nije potrošen u celosti i višak je vraćen u budžet", objavljeno je na sajtu predsednika Srbije, prenosi Beta.

Na sajtu je naznačeno da je reč o odgovorima listu Blic.

Saopšteno je i da predsednik Nikolić i njegova supruga Dragica ne koriste dnevnice tokom službenog boravka u inostranstvu, pa to nisu činili ni tokom boravka u Njujorku.

U odgovorima Blicu navodi se da je sa predsednikom Nikolićem u Njujorku boravilo devet članova delegacije, kao i da je troškove puta Nikolićeve supruge Dragice snosio Generalni sekretarijat Predsednika Republike.

Na pitanje Blica po kom osnovu su u Njujorku boravili članovi Fondacije "Dragica Nikolić" i kako su plaćeni troškovi puta i boravka u Njujorku i da li su imali dnevnice i po kom osnovu, iz kabineta predsednika Srbije odgovoreno je da to pitanje postave ovlašćenim licima iz fondacije "Dragica Nikolić".

Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije nije odgovorila, jer "nije ovlašćena", na pitanja u vezi sa brojem pripadnika obezbeđenja Nikolića, koji su putovali u SAD, već su za te odgovore zainteresovane uputili na MUP Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво