Читај ми!

Nemačka pomoć na evropskom putu Srbije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za Veće saveznih pokrajina, evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, Peter Fridrih, potpisali su protokol zajedničke komisije o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srbije i te pokrajine.

Ministar Ljajić je rekao da će pokrajina Baden-Virtemberg moći mnogo da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija, naročito pred otvaranje poglavlja koja se tiču ljudskih prava (23 i 24).

Ljajić je naglasio da se nada razmeni studenata, razmeni naučnika, razvoju turizma, ali i tome da ta pokrajina, kao i do sada, investira u srpsku privredu, prenosi Beta.

"Očekujem da će u procesu privatizacije pokrajina Baden-Virtemberg imati interesovanja za ulaganje u srpsku privredu", kazao je Ljajić.

Nemački ministar Peter Fridrih rekao je da je ta pokrajina, kao jedna od ekonomski najrazvijenijih u Nemačkoj, spremna da pomogne Srbiji na putu evrointegracija, u sprovođenja reformi u pravosuđu, obrazovanju, nauci, ali da je spremna i da pomogne u jačanju ekonomije i privrede.

"Spremni smo da vam pomognemo kroz bilateralnu saradnju i investicije. Želimo da vam pružimo podršku u jačanju malih i srednjih preduzeća, ali i u oblasti nauke, kulture, turizma... a sve to će doneti veći broj radnih mesta u vašoj zemlji", rekao je Peter Fridrih.

Fridrih je istakao da je cilj njihove pokrajine da se bori protiv nezaposlenosti mladih u Srbiji, ali i da pomogne integraciju manjinskih zajednica u društvo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво