Vučić čestitao Mogerinijevoj i Tusku

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Donaldu Tusku imenovanje na mesto predsednika Evropskog saveta i Federiki Mogerini imenovanje na mesto visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije.

U Vučićevoj čestitki Tusku i Mogerinijevoj se navodi da je uveren da će u vreme njihovog mandata Evropa biti još bolje i još poželjnije mesto za život svih stanovnika zemalja Evropske unije, ali da će, takođe, i posvetiti pažnju i boriti se i za one koji žele da postanu njen deo.

Premijer Vučić je istakao, kako je saopštila Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, da će Tusk i Mogerini ovde imati iskrene prijatelje i saradnike, koji će dati sve od sebe da unutrašnjim reformama, kako političkim tako i ekonomskim napretkom, Srbija postane zemlja koju će Evropa rado videti u svojim okvirima.

"Srbija zna da je težak i dug put do punopravnog članstva u EU i očekujemo vašu kritiku, podršku i pomoć na ostvarenju našeg vitalnog nacionalnog interesa, a to je članstvo u EU", navodi se u čestitki premijera Vučića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво