Читај ми!

Živković: Kodeks za zatvaranje usta opoziciji

Lider Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković kaže da cilj predloženog etičkog kodeksa nije uvođenje reda u Parlamentu već zatvaranje usta malobrojnoj opoziciji.

Zoran Živković kaže da pravila lepog ponašanja danas uređuju oni koji su predsedavajuće gađali cipelom i polivali vodom, javlja Tanjug.

"Tako da nema potrebe da oni donose etički kodeks već je potrebno da promene svoj način ponašanja", istakao je Živković.

Komentarišući predloženi kodeks, lider Nove stranke je naveo da u samom tekstu ima mnogo nepoznanica i proizvoljnosti koje imaju za cilj da parlamentarnoj većini daju mehanizam za ućutkivanje opozicije.

Na pitanje da prokomentariše navode da će, prema predloženom kodeksu, poslanici koji prekrše pravila lepog ponašanja platiti kaznu u visini tri svoje plate, Živković je rekao da nema problem sa novčanim kaznama, ali je postavio pitanje osnova za plaćanje kazne, jer bi to trebalo da budu uređeno zakonom, a ne kodeksom.

"Ako poslanik radi nešto što je prekršaj ili krivično delo, onda će on odgovarati za to pred redovnim sudovima, a ako radi nešto što nije prekršaj ili krivično delo već nešto što je nepristojno onda će biti kažnjeni na sledećim izborima", prokomentarisao je Živković.

Živković kaže i da je besmisleno da "ekipa iz SNS-a koja se do juče izuvala u Parlamentu, gađala cipelom predsedavajućeg i polivala vodom" sada uređuje pravila lepog ponašanja.

Ocenjuje i da je atmosfera u Skupštini Srbije u prethodnom periodu bila "kao u vladajućoj stranci".

"Ovo je vlada na nervnoj bazi. Ako je predsednik Vlade neraspoložen, onda su svi neraspoloženi, ako je euforičan, onda su svi euforični, a ako je agresivan, onda se ta agresija prema opoziciji povećava", zaključio je Živković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво