Читај ми!

Srbija i RS zajedno protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio u Banjaluci da policija želi da građanima Srbije i Srpske garantuje bezbednost i u borbi protiv terorizma. Štetu Srbiji i RS nanose i finansijski kriminal i trgovina akciznom robom, istakao Stefanović posle razgovora sa Miloradom Dodikom i ministrom Radislavom Jovičićem.

Srbija će i dalje nastojati da učini sve što je u njenoj moći da obezbedi najbolju moguću saradnju sa RS, rekao je Stefanović posle razgovora s predsednikom RS Miloradom Dodikom, naglasivši da se u okviru toga podrazumeva i saradnja između dve policije, javaljaju banjalučki mediji, a prenosi Tanjug.

Stefanović je naveo da je sa svojim kolegom iz Srpske Radislavom Jovičićem prethodno razgovarao o konkretnim oblicima saradnje, kao što su suzbijanje prometa narkotika, borba protiv krijumčarenja ljudi...

"Osim ovih, tu su i izazovi koji se odnose na finansijske oblike kriminala i trgovinu akciznom robom, poput cigareta, što nanosi štetu Srbiji i RS i omogućava veliku protivzakonitu dobit ljudima koji to rade", precizirao je Stefanović, kako navode mediji.

Prema njegovim rečima, organizovano je više zajedničkih grupa koje rade na konkretnim zadacima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja će biti prioritet i u narednom periodu.

Stefanović je najavio mogućnost da u oblasti edukacije kadra Srbija ponudi određeni broj mesta na kriminalističkoj akademiji za polaznike iz policije RS, i naveo da saradnju ostvaruju kriminalističke policije i specijalne jedinice.

Naveo je i da sa svojim kolegom iz Republike Srpske razgovara svake nedelje i da veoma dobro sarađuju i direktori policija.

Prema rečima Radislava Jovičića, MUP Srpske i MUP Srbije sarađuju najbolje u regionu, a iz današnjih razgovora proisteći će konkretni zaključci i dogovori.

Dodik: Zajednička sednica dve vlade u septembru

Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da bi u septembru mogla da bude održana zajednička sednica vlada Srbije i RS, na kojoj će se razmotriti dosadašnji rezultati u sprovođenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama.

"Naša saradnja sa Srbijom se odvija u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama. Na Srbiju gledamo na poseban način, pridržavajući se prava i obaveza definisanih sporazumom, a u narednom mesecu očekujemo zajedničku sednicu vlada i sednicu Saveta za sprovođenje specijalnih i paralelnih veza", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, na sednici dve vlade trebalo bi da budu sagledani ostvareni rezultati i da se osmisle novi projekti.

Dodik je rekao da je tokom današnjeg razgovora u Banjaluci, Stefanovića upoznao sa stanjem u Srpskoj, koja se nalazi u predizbornom periodu, ali obavlja sve svoje važne funkcije, a institucije funkcionišu bez ijednog izazova i mogućeg elementa ugrožavanja funkcionalnosti RS.

Stefanović će takođe obići Upravu za policijsko obrazovanje i baze Specijalne jedinice policije u Trnu kod Banjaluke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво