Читај ми!

Poruke Euleksu u Kosovskoj Mitrovici

Na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici tokom noći izlepljene poruke kojima se od Euleksa traži da ide kući i u kojima je navedeno da je misija EU na Kosovu "neprijatelj srpskog naroda".

Poruke su izlepljene na saobraćajnim znacima u Kosovskoj Mitrovici, a na spornim nalepnicama, pored logoa Euleksa, stoji i kukasti krst sa natpisom "Euleks neprijatelj srpskog naroda", javlja Tanjug.

Na nekim od nalepnica napisano je na engleskom jeziku "Eulekse, idi kući". Osim u Mitrovici ove poruke su osvanule i na više lokacija u Zubinom Potoku.

Autor spornih poruka nije poznat.

Povodom ovih poruka, misija EU na Kosovu saopštila je da je "gnusno" EU povezivati sa zastavom nacističkog režima.

Šef Kancelarije za štampu i javno informisanje u Euleksu Migel Karvaljo de Faria rekao je Tanjugu da misija nema drugi komentar osim da je "gnusno Evropsku uniju, dugogodišnjeg borca za slobodu, demokratiju i vladavinu prava povezivati sa zastavom nacističkog režima".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво