Читај ми!

Gradonačelnici sutra o odnosu sa Euleksom

Aktuelna situaciji na severu Kosova i odnos prema Euleksu biće tema sutrašnjeg sastanka gradonačelnika četiri oštine. Sastanak će biti održan u Kosovskoj Mitrovici.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je Tanjugu da će na sutrašnjem sastanku u Mitrovici gradonačelnici razgovarati o situaciji u ovom delu Kosova i odnosu gradonačelnika prema Euleksu.

Rakić je istakao da će na sastanku razmotriti odnose sa Euleksom u svetlu delovanja misije EU u opštini Zubin Potok i pritisaka na aktuelnog gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića i bivšeg predsednika ove opštine Slavišu Ristića.

Rakić je napomenuo da je Euleks vršio pritisak ne samo na pomenutu dvojicu već i na članove njihovih porodica odnosno da je Euleks saslušavao Vulovićevu i Ristićevu suprugu.

Rakić je naglasio da ovakvo delovanje Euleksa "građani shvataju kao pritisak na srpsku zajednicu" ističući da to može ugroziti sprovođenje briselskog sporazuma na terenu.

"Svi moraju biti svesni posledica koje potezi koje povlače mogu da izazovu uključujući i Euleks", naglasio je Rakić.

Predstavnici opštine Zubin Potok juče su saopštili da neosnovane optužbe i pretnje privođenjem gradonačelnika Zubinog Potoka ozbiljno ugrožavaju rad skupštine opštine Zubin Potok.

Kosovska policija pokušala je da uruči Vuloviću prošlog meseca poziv za saslušanje ali u tome nisu uspeli jer Vulović nije bio kući.

Kako su preneli pojedini mediji na Kosovu, Vulović je osumnjičen da je navodno pomagao pri bekstvu jednog privedenog Srbina iz policijske stanice u Zubinom Potoku marta ove godine.

Za sada se ne zna da li će na sastanku gradonačelnika biti i Stevan Vulović koji se, kako su Tanjugu rekli u opštini Zubin Potok, nalazi na produženom godišnjem odmoru van Kosova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво