DSS: Srbija se opredelila za Zapad

Demokratska stranka Srbije ocenila je da se Srbija, povodom ukrajinske krize, već opredelila za zapad jer na putu ka EU mora da promeni svoju politiku i u velikoj meri je usaglasi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije.

"Srbija neće imati mnogo izbora, ne zato što nema izbor nego zato što ga je već odbarala i ako dođe do tog tenutka 'ili-ili' ona će se opredeliti za zapadnu stranu", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić, prenosi Beta.

Samardžić je naveo da će ako bi došlo do opredeljivanja Srbije, premijer Aleksandar Vučić ponovo patetično govoriti.

"Govoriće da je strašno teško, da se nalazimo u jednoj izuzetnoj istorijskoj situaciji u kojoj ako povučemo jedan potez umrećemo od gladi a ako povučemo drugi potez umrećemo od gladi", kazao je Samardžić.

On je rekao da u vremenu nadolaska hladnog rata koji se sve više zaostrašava jedino politika vojne i političke neutralnosti koju zastupa DSS može dati rezultat, ali i naveo da bi se DSS u toj situaciji opredelio za istočnu stranu jer je to "u interesu" Srbije.

Povodom ocene Ustavnog suda Srbije da su uredbe o katastru, matičnim knjigama i priznavanju diploma neustavne, a koje su donete na osnovu briselskih sporauzma koje je svojevremeno postigao tadašnji šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović, Samardžić je kazao da će
se Srbija naći u pravnom haosu i anarhiji ako ih Vlada Srbije ne ukine.

On je kazao da je, kada je reč o uredbi o katastru, rok do kraja vgusta. "Brzo stiže i vreme za odlučivanje vlade o druge dve uredbe", dodao je Samardžić.

On je kazao da su sve akcije prikupljanja pomoći od EU za poplavljena područja u Srbiji "medijske akcije koje treba da utuve u glavu ljudima da im je EU najveći prijatelj".

Samardžić je naveo da se pominje ogroman novac a da u stvari njega nema i da građani ne mogu da dobiju odgovor da li će pomoć koja se kreće od 250.000 do 600.000 dinara biti prva pomoć ili sve što će građani uopšte dobiti za obnovu kuća.

"Nisu dobili odgovor jer nema novca", kazao je Samardžić i dodao da zato građani imaju otpor da uzmu rešenja koja im izdaju opštine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво