Читај ми!

Nova stranka protiv rotacije predsednika Skupštine

Nova stranka smatra da ideja da se predsednik parlamenta menja na godinu dana nije dobra i da destabilizuje politički sistem Srbije u celosti.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je na konferenciji za novinare da oko izbora predsednika parlamenta ne bi trebalo da bude improvizacije i političkih igara, prenosi Tanjug.

Prema Pavićevićevim rečima, predsednika skupštine treba izabrati prema Ustavu i odgovarajućim zakonima i on treba da bude ugledna ličnost koja ima autoritet.

"Predlažemo vladajućoj koaliciji, da ako u 158 poslanika ne mogu da pronađu takvu ličnost, neka se jave nama i mi ćemo ponuditi jednog od 19 poslanika sa liste na kojoj smo nastupali na izborima", rekao je Pavićević.

Novoj stranci je, kako je dodao, žao što na današnjoj sednici parlamenta neće biti izabran i predsednik te institucije, a to je, kako smatra, posledica "tromosti i neefikasnosti vlasti".

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je, govoreći o formiranju Skupštine Srbije, rekao da parlament mora da pokaže da je spreman da se suoči sa problemima u državi, koji su nastajali u poslednjih 20 i više godina.

"Neophodno je da u parlamentu postoji poštovanje, da budu poštovani svi koji žele da daju pozitivan doprinos zakonodavnoj aktivnosti Srbije. Odnos prema opoziciji je merilo demokratičnosti parlamenta, a samim tim i države", rekao je Živković.

On tvrdi i da se nastavlja "samohvalisanje" SNS i njenog lidera Aleksandra Vučića, time što, kako je rekao, govore da su postigli najbolji izborni rezultat u istoriji, da imaju najviše poslanika, da će vlada biti formirana u rekordnom roku, da će biti najbolja vlada u istoriji.

Govoreći o brzini formiranja vlade, Živković je rekao da nije poenta da vlada bude što brže formirana jer su demokratija, parlamentarizam i vlast ozbiljne stvari zbog čega je nevažno da li će vlada biti brže formirana od prethodnih.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво