Читај ми!

Tadić: Ni Rakić neće u Vladu sa SPS-om

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da niko iz njegove stranke neće ući u vladu u kojoj će biti Socijalistička partija Srbije, pa ni Miodrag Rakić koga mediji navode kao mogućeg člana nove vlade.

Tadić je za Politiku rekao da je njegov stav jasan i da niko iz NDS-a neće učestvovati u vladi ukoliko bi ta vlada svojim sastavom i personalnim rešenjima onemogućavala sprovođenje politike za koju se ta stranka zalaže.

Demantovao je navode po kojima se funkcioneri NDS-a Miodrag Rakić i Dušan Petrović zalažu za učešće u vladi bez mnogo uslovljavanja.

"NDS ima visok stepen jedinstva i unutar stranke i sa svojim koalicionim partnerima o svim pitanjima. Jedinstveni smo i u odluci da ne ulazimo u vladu sa socijalistima", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, učešće SPS-a u Vladi Srbije 2008. godine bilo je neophodno kako bi se uspostavio nacionalni konsenzus o strateškim ciljevima Srbije, o evropskoj budućnosti i mirnim rešenjima kosovskog problema.

"Izneli smo čvrst stav da nećemo ući u vladu sa SPS-om, koji je napravio ogromnu štetu u svim sektorima koji su bili u njihovoj nadležnosti. Nemilosrdno su trošili društvene resurse načinom na koji su vodili ministarstva i javna preduzeća što najbolje svedoči o karakteru te stranke", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, danas nema opravdanja za ulazak SPS-a u vladu jer Srbiju očekuje izazov sprovođenja neophodnih reformi za koje socijalisti nisu sposobni.

Komentarišući odluku lidera SNS-a Aleksandra Vučića da novu vladu formira sa Ivicom Dačićem, Tadić je rekao da iako Vučić na osnovu izbornog rezultata ima legitimitet za formiranje vlade, NDS sama odlučuje da li će u novoj vlasti učestvovati.

"Vučić je na razgovore pozvao i SPS i NDS. Mi ne možemo biti deo vlade u kojoj bi bila SPS i koja bi svojim personalnim i koalicionim rešenjima unapred sužavala sopstvene domete. Nismo u poziciji da određujemo ko će formirati vladu, ali smo u poziciji da donesemo odluku da li u njoj želimo da učestvujemo ili ne", rekao je Tadić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво