Читај ми!

Tadić očekuje smenu Đilasa

Pred sutrašnju sednicu Glavnog odbora DS-a, Boris Tadić očekuje da će to stranačko telo iskazati nepoverenje Draganu Đilasu. Tadić: Spreman sam da ponovo stanem na čelo stranke.

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je spreman da ponovo stane na čelo stranke i da očekuje da Glavni odbor na sutrašnjoj sednici iskaže nepoverenje aktuelnom lideru DS-a Draganu Đilasu.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko

"Spreman da obavljam dužnost predsednika Demokratske stranke ako me kandiduju", rekao je Tadić, nekadašnji predsednik DS-a i bivši predsednik Srbije, i istakao da se nikada nije zalagao za koaliciju DS-a i Srpske napredne stranke.

Tadić je za emisiju Oko na RTS-u rekao da je skoro 60 stranačkih odbora i 1.500 članova pokrenulo inicijativu za smenu Đilasa zbog loših izbornih rezultata i da je on (Tadić) spreman da stane iza tih ljudi ako ga kandiduju za novog predsednika DS-a.

U slučaju da Glavni odbor DS-a na sutrašnjoj sednici u Novom Sadu ne usvoji izveštaj Dragana Đilasa o radu u protekla tri meseca, pokreće se procedura izbora novog rukovodstva, rekao je Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i DS-a.

Na konstataciju da očekuje da Glavni odbor DS-a ne usvoji Đilasov izveštaj, Tadić je odgovorio potvrdno.

Tadić je rekao da postoji opasnost da DS ponovi loše rezultate i na izborima za Skupštinu grada Beograda i na vanrednim parlamentarnim izborima, za koje veruje da će biti raspisani.

Upitan o tome što ga protivnici kritikuju da se zalaže za to da DS bude u koaliciji sa SNS-om "kao privezak", Tadić je ocenio da su to maliciozni komentari i da DS mora da ostane velika stranka, ali da je za to potreban bolji izborni rezultat nego što ga stranka postiže na čelu s Đilasom.

"Sutrašnja sednica nije Dan D"

"Moramo da sprečimo da DS postigne slab rezultat i da izgubi svoj kredibilitet i uticaj. DS mora da ostvari bolji izborni rezultat da bi bila velika stranka", rekao je Tadić i kao primer stranke za koju je rekao da je izgubila uticaj, pomenuo Demokratsku stranku Srbije.

Tadić je ocenio da sutrašnja sednica Glavnog odbora DS-a "nije 'Dan D', ali svakako je bitna". Prema njegovim rečima, Srbiju uskoro očekuju prevremeni parlamentarni izbori, a DS ne sme da dozvoli da na njima prođe loše.

"Pitanje ko će voditi Demokratsku stranku nije pitanje funkcije i funkcionera. Demokratska stranka je moja kuća, i ne možemo da dopustimo da se DS uruši", istakao je Tadić.

Upitan o inicijativi za jedinstvenu DS, Tadić je rekao da se tom inicijativom želi zaustavljanje diskusije o radu rukovodstva čemu se on protivi jer, kako kaže, to će voditi slabom izbornom rezultatu.

Tadić je istakao da veruje da će DS sutra doneti "pravu odluku" i da će stranka potom biti jača.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво