Читај ми!

DS: Deset neispunjenih obećanja SNS-a

Umesto velikih obećanja o ulaganjima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, građani su dobili samo zaduženje za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratu, navodi DS.

Demokratska stranka saopštila je da Srpska napredna stranka nije ispunila obećanja data građanima, da zadužuje zemlju za 11 miliona evra dnevno i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je najavljeno.

Kako je saopšteno, umesto velikih obećanja o ulaganjima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, građani su dobili samo zaduženje za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratu.

Navodi se da je najavljeno ukidanje najmanje 60 agencija, a ukinuto je sedam, dok se Zakon o javnim preduzećima ne poštuje, direktori nisu birani na javnim konkursima, nego ih i dalje smenjuje i bira Predsedništvo SNS-a.

"Zaposleno je više od 15.000 stranačkih aktivista", kaže se u saopštenju DS-a i dodaje da je prvi potpredsednik Vlade i lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio da će do kraja godine napraviti "Maršalov plan" za narednih 10 godina.

"Umesto pokretanja privrede, povećali su PDV, smanjili plate i najavili otpuštanje 60.000 radnika, ukinuli subvencionisane stambene kredite", navode demokrate.

"Najavljeno da će se ove godine zbog novog Zakona uštedeti do 600 miliona evra. Umesto toga, javni rashodi povećani za 100 miliona evra", kaže se u saopštenju DS-a.

Ističe se da je umesto obećanja da će ograničenje za nivo aflatoksina u mleku biti vraćeno na 0,05 do 15. marta, ostalo je da je nivo ove kancerogene supstance i dalje deset puta veći nego u Evropi i regionu.

"Umesto obećanog pojeftinjenja od 20 odsto, struja je poskupela za 11 odsto", saopštava DS. Navodi se i da nije otvorena Kancelarija za brze odgovore i da nije uhapšen Darko Šarić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво