Читај ми!

Koštunica ne ide kod Vučića

Vojislav Koštunica se neće odazvati pozivu Aleksandra Vučića na razgovor o državnim pitanjima, jer smatramo da je poziv upućen samo istomišljenicima, rekao potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica neće se odazvati pozivu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića na razgovor o važnim državnim pitanjima, jer smatramo da je poziv upućen samo istomišljenicima, rekao je potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

On je na konferenciji za novinare objasnio da "smatra da u vlasti postoji konsenzus o putu ka EU, prodaji Kosova i ekonomskoj propasti, pa tu za DSS nema mesta, čak i da poziv stigne".

Povodom predstojećih izbora na Kosovu, Samardžić je rekao da sve više raste pritisak Beograda na Srbe da glasaju, a na delu su i pretnje da će ostati bez državnih plata ako ne izađu na birališta.

Vlada je sve nervoznija, jer stalno iskrsavaju novi problemi, a najnoviji je da se u biračkim spiskovima niotkuda pojavilo 8.400 Albanaca sa severa, istakao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, tek pre nekoliko dana birački spisak je formiran, a niko ne zna ko je na njemu i prema kojem je kriterijumu napravljen.

Takođe, ne zna se ni gde će glasati raseljeni koji žive u Srbiji, a kako stvari stoje, oni će glasanje obaviti poštom, a posle se postavlja pitanje ko će te glasove prebrojavati, rekao je Samardžić.

Što se izlaznosti tiče, on je ocenio da će Srbi severno od Ibra masovno bojkotovati glasanje i da je najverovatnije da će na birališta izaći najviše pet do 10 odsto upisanih u spiskove.

Demokratska stranka Srbije se takođe oštro usprotivila mogućnosti promene postojećeg Zakona o genetski modifikovanim organizmima kojim bi se dozvolio promet i uvoz tih prozvoda u Srbiji.

Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić rekao je da bi, ukoliko dođe do promene tog zakona, to predstavljalo "vrlo tešku žrtvu" za zdravlje nacije zbog članstva Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

"Ukoliko se dozvoli promet proizvoda od GMO, to će značiti da ste siledžiji, koji je stavio nogu u poluotvorena vrata stana, dozvolili da uđe unutra", rekao je Samardžić na konferenciji za novinare.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се