Читај ми!

DSS neće u beogradsku vlast bez izbora

Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio da je Predsedništvo stranke zatražilo istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i izbora za Beograd, a da bez izbora neće ući u vlast u glavnom gradu.

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije zatražilo je istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i izbora za Beograd, i saopštilo da bez izbora neće ući u vlast u glavnom gradu, izjavio je lider DSS-a Vojislav Koštunica.

U izjavi se navodi da je Predsedništvo DSS-a tu odluku donelo jednoglasno i da izbore traži u što kraćem roku.

"Smatramo da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi zbog potpisivanja briselskih sporazuma kojima se predaje Kosovo i zbog podaničkog odnosa sadašnje vlasti prema Evropskoj uniji", naveo je predsednik DSS-a.

Prema njegovim rečima, smena Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda omogućava da se istovremeno raspišu beogradski i republički parlamentarni izbori.

"Predlog DSS-a da se istovremeno raspišu parlamentarni i beogradski izbori pre svega je upućen SNS-u, najodgovornijoj stranci u sadašnjoj vladi. Za DSS je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora glavni cilj, jer izbori pružaju mogućnost da se promeni sadašnja vlast i uspostavi nova državotvorna politika", naveo je Koštunica.

Odbornici SNS-a, SPS-a i DSS-a u utorak su smenili Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda. Te tri stranke tada su najavile da će u narednim danima odlučiti da li će formirati novu većinu u Skupštini Beograda ili će biti uvedena privremena uprava i posle toga raspisani izbori.

DSS je prva saopštila odluku stranačkih organa, a SNS i SPS su najavili da će odlučivati u narednim danima.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво