Читај ми!

Rekonstrukcija Vlade, rasplet u 17 sati

Posle današnjih razgovora lidera vladajuće kolicije i dalje su otvorene sve opcije za rekonstrukciju Vlade Srbije, saznaje RTS. Učesnici sastanka dobili su dva sata za dodatne konsultacije. Premijer Ivica Dačić obavestiće popodne novinare o konačnom ishodu, saznaje RTS.

17.13 - Odlučio sam da Mlađan Dinkić više ne bude ministar ekonomije i finansija, rekao Dačić. 

17.10 -  Premijer Ivica Dačić se obraća javnosti.

17.00 - Završen sastanak Predsedništva SNS-a.  

15.50 - U toku sastanak Predsedništva SNS-a, saznaje RTS. U toku konsultacije vrha URS-a.

15.40 - Predsednik Tomislav Nikolić sastaće se sa premijerom Dačićem u 18 časova na Andrićevom vencu, rečeno Beti u Predsedništvu.

15.10 - Mlađan Dinkić i ostali predstavnici URS-a napustili zgradu Vlade Srbije, javlja izveštač RTS-a. Nisu davali izjave novinarima.

14.40 - Sve opcije za rekonstrukciju Vlade i dalje otvorene, saznaje RTS. Učesnici sastanka dobili još dva sata za dodatne konsultacije.

13.50 - Završen sastanak u Vladi Srbije. Premijer Ivica Dačić obavestiće u 17 časova novinare o ishodu dvodnevnih razgovora lidera koalicije o rekonstrukciji vlade, saznaje RTS.

13.05 - U Vladu Srbije stigle su i obe ministarke iz URS-a, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, portparol URS-a Marko Selaković i funkcioner URS-a Miroslav Čučković.  

12.05 - Nastavljeni razgovori lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade Srbije. 

Premijer Ivica Dačić obratiće se oko 17 časova novinarima i obavestiti ih o ishodu dvodnevnih razovora o rekonstrukciji Vlade Srbije. Posle današnjeg razgovora lidera vladajuće koalicije sve opcije su ostale otvorene, a učesnici sastanka dobili su još dva sata za dodatne konsultacije.

Dogovor o rekonstrukciji Vlade nastavljen je u podne sastankom lidera koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića.

Sat i po nakon početka razgovora, u zgradu Vlade ušle su i obe ministarke iz Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić i Verica Kalanović, kao i funkcioneri te stranke Marko Selaković i Miroslav Čučković. Razlog njihovog dolaska, međutim, nije poznat. 

Dačić, Vučić i Dinkić počeli su razgovore o rekonstrukciji juče popodne, ali posle četvoročasovnog razgovora u kabinetu premijera nije bilo izjava.

URS je u nedelju saopštio da pristaje na podelu Ministarstva finansija i privrede i da bi u tom slučaju Mlađan Dinkić ostao ministar finansija.

Pojedini mediji, međutim, tvrde da Dinkić pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.

U URS-u su, za sada nezvanično, prokomentarisali da je "ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realna opcija kao i ostanak SPS-a u Vladi bez Ivice Dačića".

Ne može se, kako kažu, ponoviti situacija kao u prošlom mandatu Vlade, kada je Dinkić napustio kabinet Mirka Cvetkovića u kojem su ipak ostali ministri iz URS-a.

Naprednjaci su na sednici Glavnog odbora stranke najavili promenu četiri svoja ministra: odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta, Aleksandra Vučića, Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.

Predsedništvo SPS-a prihvatilo je zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije, ali se ne zna da li je i to jedini ministar iz redova socijalista koji će biti promenjen.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво