Gašić: Funkcioneri SNS-a nudili ostavke

Svi funkcioneri SNS-a, uključujući i predsednika stranke Aleksandra Vučića, na sednici Predsedništva o rekonstrukciji Vlade bili samokritični i u jednom trenutku su ponudili i svoje ostavke, kaže funkcioner SNS-a Bratislav Gašić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Bratislav Gašić izjavio je da su svi funkcioneri SNS-a, uključujući i predsednika stranke Aleksandra Vučića, na sednici Predsedništva o rekonstrukciji Vlade, bili samokritični i u jednom trenutku su, kao čin odgovornog odnosa prema stranci, ponudili i svoje ostavke.

Gašić je Tanjugu u Vrnjačkoj Banji rekao da je atmosfera na tom sastanku bila "onakva kakva može biti u jednoj porodici".

Funkcioner naprednjaka podsetio je da se očekuje da će odluka o tome ko će od ministara iz SNS-a biti smenjen biti poznata iduće subote, a da o konkretnim imenima juče nije bilo reči.

"Pričali smo o otvoreno o svim ministarstvima koja vodi Srpska napredna stranka, o učinku svih državnih sekretara, pomoćnika ministara, nismo želeli ništa da sečemo i da tog dana donesemo odluku, već da porazgovaramo o tome šta smo do sada uradili", rekao je Gašić.

Na pitanje da li je na sednici Predsedništva bilo reči da predsednik SNS-a obavlja poslove premijera posle rekonstrukcije, Gašić je rekao da bi "sa dve ruke glasao za to", ali da će o tome raspravljati lideri koalicije - Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić.

Gašić je rekao i da je Predsedništvo ovlastilo predsednika stranke da na glavnom odboru iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije kada je reč o SNS-u, a kao ključne ciljeve naveo je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, rad na vladavini prava i pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

Posebno je istakao da nije reč o politički iznuđenoj rekonstrukciji, već da se radi na tome da se pronađu bolja kadrovska rešenja koja bi većim radom i angažovanjem pomogla Srbiji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 14. jul 2013, 17:53) - sreca [neregistrovani]

sreca

Sreca da su konacno dosli samokriticni ljudi a ne biznispoliticar kao do sada.

(nedelja, 14. jul 2013, 17:51) - anonymous [neregistrovani]

De. Si.

Hehe,ono kao...nudim ostavku!? Ma političke priče su zanimljivije od lovačkih...