LSV: Pitanje autonomije vratiti u skupštinu

Činjenica da su se, dan nakon mitinga u Novom Sadu, pojavili plakati mržnje ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice u Skupštinu AP Vojvodine, naveo je zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš. LSV osuđuje pretnje upućene Bojanu Pajtiću.

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa, rekao je zamenika predsednika LSV Bojan Kostreš.

Plakati sa natpisom "Smrt Bojanu Pajtiću i njegovim poslušnicima" osvanuli su u Novom Sadu, a grafiti "Vojvodina naša dika - biće republika" ispisani su u više gradova Vojvodine.

"Činjenica da su se, dan nakon mitinga 'Stop razbijanju Srbije', pojavili plakati sa pretnjama smrću Bojanu Pajtiću, ali i grafiti 'Vojvodina Republika' potpisani sa Mlada Vojvodina, ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice tamo gde mu je i mesto - u Skupštinu AP Vojvodine", naveo je Kostreš u pisanoj izjavi.

Kostreš je naveo da "Srbija kao država ima ozbiljan problem sa nasiljem kada u njoj, preko noći, najpre osvanu antisemitski, a zatim i plakati kojima se vređa predsednik Republike, pa plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku pokrajinske vlade, a u međuvremenu pretnje smrću stignu i dvojici narodnih poslanika".

"Srbija je zemlja u kojoj je ubijen premijer, a neka politička ubistva još nisu razrešena i zato je krajnje je vreme da se ozbiljno, ne samo uz pomoć službi kojima je to posao, nego i širokom društvenom akcijom suprostavi nasilju i pretnjama", poručio je Kostreš.

Iz LSV podsećaju da je tokom prethodne tri godine zabeleženo više od 25 ataka na prostorije te stranke, dok je "pretnje smrću funkcionerima LSV teško i prebrojati, a samo u nekoliko poslednjih meseci dobili su ih Nenad Čanak, Bojan Kostreš i Đorđe Stojšić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво