Читај ми!

Funkcioneri DS daju pare za deblokadu računa

Veliki broj funkcionera DS odrekao se dela ili cele plate kako bi DS-u bio odblokiran račun. Taj novac je uplaćen na račun stranke kako bi obezbedili reprogram kredita u Razvojnoj banci Vojvodine, rekla je Aleksandre Jerkov.

Većina vojvođanskih funkcionera Demokratske stranke odrekla se cele i dela mesečne zarade kako bi stranci bio odblokiran račun zbog kreditnog zaduženja, rečeno je agenciji Beta u Vladi Vojvodine.

Funkcioneri DS-a uplatili su novac na račun stranke kako bi obezbedili reprogram kredita Razvojnoj banci Vojvodine (RBV), tako da bi, prema rečima portparolke Aleksandre Jerkov, do kraja nedelje račun stranke trebalo da bude odblokiran zahvaljujući donacijama i garancijama na ličnu imovinu članova.

Na osnovu unutarstranačkog dogovora, članovi stranke koji su na visokim funkcijama trebalo je da poklone celu platu, niži funkcioneri polovinu, a članovi stranke 20 odsto mesečnog primanja.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da je kao član DS-a bez razmišljanja ispoštovao unutarstranački dogovor, kako bi stranka obezbedila normalno funkcionisanje u budućnosti.

"Ovo je dobrovoljna odluka svakog ko je član tog udruženja građana, jer je svaka stranka na kraju udruženje građana. To je moja lična odluka, jer verujem da s kolegama i prijateljima možemo bolje da funkcionišemo i da smo važni na političkoj sceni Srbiji", rekao je Bugarski.

On je dodao da za njega u tome nema ničeg spornog i priznao da mu je bilo teško, kao i svakom normalnom građaninu, ali je uz finansijsku reorganizaciju uspeo da ispoštuje dogovor.

"To je pitanje verovanja i ubeđenja, ali i pitanje poštenja. Ne bi bilo fer i korektno da se kandidujemo sa idejom da vodimo državu i da odgovorno poslujemo, a da se u isto vreme ponašamo kao kada u privredi neka firma uđe u finansijski problem i ode u stečaj, pa osnujemo novo preduzeće", ukazao je Bugarski.

Prema njegovim rečima, većina njegovih saradnika prihvatila je inicijativu, a poznaje i ljude koji nisu članovi stranke i podržali su ideju, jer DS smatraju organizacijom koja može da doprinese daljem društveno-ekonomskom razvoju Vojvodine i Srbije.

"Mislim da je ovo samo deo demokratskog sazrevanja i da je kod nas sve svedeno na tabloidizaciju svakog pitanja, pa i pitanja iskrenog i otvorenog finansiranja političkih stranaka ili izazova s kojim se suočava DS", ocenio je Bugarski.

Prema njegovim rečima, ovde nije sporna finansijska stabilnost stranke, već je splet okolnosti takav da se mora brzo prikupiti novac pošto je država odbila da pruži garanciju da DS dobija 24 miliona dinara mesečno iz budžeta Srbije.

Kredit kojim je DS otplatio dugove tokom izborne kampanje uzet je u RBV juna prošle godine, uz godišnju kamatu od 18,6 odsto. DS jeotplatio sve kamate od oko 50 miliona dinara i deo glavnice duga i preostalo je da vrati oko 300 miliona dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво