Nikolić opozvao šest ambasadora

Predsednik Tomislav Nikolić opozvao nekoliko ambasadora u diplomatskim predstavništvima u svetu, uključujući ambasadore u Vatikanu i Španiji, objavljeno je u "Službenom glasniku". Opozvani su još i ambasador u Angoli, Indoneziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kraljevini Butan.

Predsednik Nikolić, ukazom od 20. jula, opozvao je ambasadora Srbije pri Svetoj stolici u Vatikanu Vladetu Jankovića i ambasadora u Španiji Jelu Baćović. Istim ukazom predsednika Srbije opozvan je i ambasador u Angoli Danilo Milić.

Opozvan je i ambasador Srbije u Indoneziji Zoran Kazazović, koji je na, nerezidencijalnoj osnovi, bio ambasador u Socijalističkoj Republici Vijetnam, Kraljevini Kambodži, Republici Singapur i Republici Filipini. Na njegovo mesto postavljen je Jovan Jovanović, navedeno je u "Službenom glasniku".

Za novog ambasadora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Kairu, postavljen je Dragan Bisenić.

Ukazom predsednika Nikolića, na mesto novog ambasadora u Kraljevini Butan, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Nju Delhiju, postavljen je Jovan Mirilović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво