Читај ми!

Stefanović: Demokrate, prihvatite poraz

Naprednjaci pozivaju DS da nauči da prihvati poraz, kaže funkcioner te stranke Nebojša Stefanović. Bilo bi pošteno da DS, koji je izgubio i parlamentarne i predsedničke izbore, prekine da drži moralne pridike strankama u Srbiji, naveo je Stefanović reagujući na izjavu Dragana Đilasa.

Srpska napredna stranka konstatuje da bi bilo pošteno da DS, koji je izgubio i parlamentarne i predsedničke izbore, prekine da drži moralne pridike političkim strankama u Srbiji, navodi se u saopštenju SNS-a koje je potpisao potpredsednik Glavnog odbora te stranke Nebojša Stefanović.

"Posebno je licemerno da zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas govori šta su predstavnici političkih stranaka jedni o drugima mislili i izgovarali u prethodnom periodu", rekao je Stefanović.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, SNS podseća Demokratsku stranku da je cela kampanja poraženih demokrata bila uperena protiv naprednjaka i Tomislava Nikolića, a da su naprednjaci, uz program i planove za budućnost naše zemlje, govorili o kriminalu i korupciji koji su izjedali sve strukture našeg društva, za šta najveću odgovornost snosi DS.

"Pominjući korupciju, želim da naglasim da su upravo potpredsednici Demokratske stranke Dragan Đilas, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac najčešće pominjani kao nosioci najtežih protivpravnih dela, a naša kritika odnosila se i na sve druge koji su učestvovali u takvoj vlasti sa Demokratskom strankom", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, drskost Dragana Đilasa da pomene Bogoljuba Karića u bilo kakvom kontekstu pokazuje da je zamenik predsednika Demokratske stranke izgubio politički kompas, rekao je Stefanović. 

"Zašto? Pa, tek sada je jasno da Đilas žali za Bogoljubom Karićem, jer samo sa njegovom podrškom je Boris Tadić mogao da postane predsednik Republike Srbije 2007. godine, a neposredno pre toga ugovore o cesiji sa Bogoljubom Karićem nisam sklapao ni ja niti bilo koji drugi funkcioner SNS-a, već baš Dragan Đilas", dodaje Stefanović. 

Kako se još navodi u saopštenju, Srpska napredna stranka poziva Demokratsku stranku da nauči da prihvati poraz, da nauči da nije ništa strašno da možda bude i u opoziciji, a da će u budućnosti imati dovoljno vremena da nauči da su za sticanje bogatstva potrebni znanje, trud, marljivost i vreme, a ne samo pripadnost Demokratskoj stranci ili nekoj drugoj vladajućoj partiji.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво