Читај ми!

Tadićevo pismo predsednici Skupštine

Pismo Borisa Tadića o odluci da skrati predsednički mandat stiglo u Skupštinu Srbije. Umesto da čitavu ovu godinu gubimo na praktično uzastopne izbore, daleko je celishodnije da u jednom danu omogućimo građanima da se odluče kojim putem Srbija treba da nastavi, navodi Tadić u pismu.

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas oko 11.30 pismo predsednici Skupštine Slavici Đukić Dejanović u kojem je obaveštava da je doneo odluku o skraćenju svog mandata.

Pismo predsednika Tadića je stiglo u Narodnu skupštinu Republike Srbije, čime je omogućeno da predsednica parlamenta raspiše predsedničke izbore za 6. maj.

"Moja odluka rukovođena je najvišim interesima zemlje i željom da, u trenutku kada je Srbija osvojila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, treba zaokružiti jedan politički ciklus tako što će sve institucije u našoj zemlji dobiti nov mandat od građana i kako bi brzo, efikasno i bez gubljenja vremena mogle da uđu u nastavak reformi, borbu protiv ekonomske krize i za prosperitet naših građana", naveo je Tadić u tekstu ostavke.

"Umesto da čitavu ovu godinu gubimo na praktično uzastopne izbore, daleko je celishodnije da u jednom danu omogućimo građanima da se odluče kojim putem Srbija treba da nastavi", obrazložio je Tadić.

"Moje je iskreno uverenje da nove državne institucije treba da nastave put kojim Srbija ide, put ka EU, put kojim branimo sve nacionalne interese i integritet zemlje, a u isto vreme otvaramo šansu za ekonomski napredak, nove investicije, nova radna mesta i bolji standard svih naših ljudi", naveo je Tadić.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво