Читај ми!

DS: SPO bespotrebno diže tenzije

Iako je reč o unutrašnjem stranačkom problemu SPO, Demokratska stranka zahtev za smenu ministra Srđana Srećkovića smatra "bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".

Demokratska stranka saopštila je povodom zahteva za smenu ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića, da je reč o unutrašnjem stranačkom problemu SPO, ali da zahtev za smenu bilo kog ministra u trenutku kada se očekuje raspisivanje izbora smatra "bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".

"Neprihvatljivo je i teško razumljivo da je SPO odlučio da dovede u pitanje odluku o izgradnji autoputa do Čačka ili izbor člana Visokog saveta sudstva svojim neučestvovanjem u radu parlamenta", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako se dodaje, DS smatra da "politika razuma i poštovanja interesa građana, a ne politika ucena".

"To je ono što je Srbiji potrebno i mi ćemo se za to uvek zalagati".

Demokrate ističu da je, kada je u pitanju smena Srećkovića, pre svega reč o unutrašnjem stranačkom problemu u koji se "DS principijelno nikada nije mešala", ali da zahtev za smenu bilo kog ministra "u trenutku kada se očekuje raspisivanje izbora smatraju necelishodnim i bespotrebnim podizanjem političkih tenzija".

U saopštenju se dodaje da je Demokratska stranka uvek bila konstruktivan i korektan partner, spreman na dogovore i kompromise.

"Činjenica da Srbija prvi put posle 2000. godine ima vladu punog mandata govori, između ostalog, i o korektnom odnosu najveće stranke u njoj prema svim partnerima koji je čine", stoji u saopštenju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво