Читај ми!

Vlada: Bez sukoba i bez barikada

Vlada Srbije poziva pripadnike Kfora i međunarodnih misija da ne primenjuju nasilje prema stanovništvu, da obezbede sigurnost i normalan život u Pokrajini. Kosmetskim Srbima poručeno da je uklanjanje barikada važno za stabilizaciju života na severu Pokrajine.

Vlada Srbije pozvala je Kfor da ne primenjuje nasilje prema građanima Kosova i Metohije i poručila da je uklanjanje barikada na severu pokrajine važno za stabilizaciju života.

Vlada je na sednici razmatrala situaciju na Kosovu i Metohiji i ocenila da treba preduzeti sve kako bi se izbegla dalja eskalacija nasilja i obezbedio opstanak Srba u južnoj pokrajini.

Vlada Srbije poziva pripadnike Kfora i međunarodnih misija, koji na Kosovu i Metohiji deluju u okviru mandata Ujedinjenih nacija, da ne primenjuju nasilje prema stanovništvu, da obezbede sigurnost i normalan život u pokrajini.

Srbima na Kosovu i Metohiji upućen je poziv da izbegavaju konflikte sa pripadnicima međunarodnih misija i mudrim odlukama doprinesu rešavanju suštinskih životnih pitanja Srba na celoj teritoriji pokrajine.

"Vlada Srbije smatra da je uklanjanje barikada na severu pokrajine važno za stabilizaciju života na severu Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju i dodaje da je dijalog najsigurniji put za rešavanje spornih pitanja i trajnu stabilnost.

Vlada Srbije je izdala nalog svim nadležnim ministarstvima da obezbede potpuno redovno funkcionisnje institucija i snabdevanje svim namirnicama i lekovima neophodnim stanovništvu u južnoj pokrajini.

Takođe, Vlada Srbije poziva sve političke faktore u zemlji da odgovornom politikom doprinesu smirivanju stanja u južnoj pokrajini i pomognu Srbima na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво