Читај ми!

LDP: Građani uskraćeni za istinu

Posle poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa Kosova uklone barikade građani su ostali uskraćeni za potpunu istinu, rekao Čedomir Jovanović. Lider LDP-a kaže da nije dovoljno da funkcioneri vladajuće koalicije stidljivo ponavljaju ono što smo svi čuli.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da su posle poziva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova građani ostali "uskraćeni" za potpunu istinu i nadu da se Srbija stvarno okreće racionalnijoj politici.

"U društvu vlada konfuzija i zato nije dovoljno da funkcioneri vladajuće koalicije stidljivo ponavljaju ono što smo svi čuli. Neka vlada i predsednik dođu pred parlament, to je mesto gde se Srbiji može pomoći da spase evropsku kandidaturu, a kosovskim Srbima dati garancije da napuštanje barikada neće značiti i trajno napuštanje Kosova", naveo je Jovanović.

Bez te vrste "političke hrabrosti i odgovornosti", kako kaže Jovanović, propašće čak i minimalne šanse da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Jovanović je istakao da on i njegova stranka razgovaraju sa evropskim zvanicnicima i traže podršku za kandidaturu Srbije, uprkos, kako je naveo, svim greškama vlasti u Srbiji.

"Svakome u Evropi kažemo da je gubitak veze sa Evropom i uskraćivanje kandidature veliki udarac za Srbiju, ali je teško očekivati razumevanje za zemlju čija vlast stalno ponavlja greške, posle godina iste politike, kalkulacija i čekanja poslednjeg trenutka da nešto uradi", rekao je lider LDP-a.

Prema njegovim rečima, kosovski Srbi na barikade nisu otišli sami, već ih je tamo poslala "taktika Beograda", i zato posle svega odgovor "na njihov očaj ne može biti poruka da su na barikadama odslužili svoje".

"Više od 25 godina s kosovskim Srbima niko nije ozbiljno razgovarao, beogradska politika ih je povlačila od Ušća i Gazimestana, do najnovijih barikada na kojima je ta politika zloupotrebe uplašenih ljudi doživela poslednji čin", zaključio je Jovanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво