U Srbiji danas vrlo visok indeks UV zračenja

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na visok i vrlo visok indeks UV zračenja u Srbiji za danas, sredu i četvrtak. Na skali do 11, danas će uglavnom iznositi između 6 i 8, a u Prištini i Prizrenu čak 9.

Temperatura ne utiče na intenzitet UV zračenja, ali direktna izloženost Suncu, kada je indeks visok, može da bude štetna.

Intenzitet UV zračenja zavisi od doba godine, nadmorske visine, geografske širine. 

Stručnjaci savetuju da se u periodu od 10 do 17 časova ne izlazi napolje. Ako se izlazi, najvažniji deo zaštite čini odeća, a treba nanostiti kreme i losione.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda indeks UV zračenja je ovih dana obeležen narandžastom ili crvenom bojom. Ipak, najopasnije je kada je boja ljubičasta, jer to znači da je indeks iznad 11.

Najniža temperatura danas će iznositi od 15 do 20, najviša dnevna od 28 stepeni do 32 stepena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво