Читај ми!

Avioni za gašenje požara u Nišu

Dve ruske letelice za gašenje požara sletele su na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Letelice, kojima će se gasiti eventualni požari u Srbiji, i zemljama u okruženju, će na aerodromu iz preventivnih razloga biti do 12. septembra.

Na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu sletele su dve ruske letelice za gašenje požara koje će tu iz preventivnih razloga ostati do 12 septembra.

To su avion "Berijev 200" koji može da ponese više od 12 tona vode i helikopter "Mi 26", a služiće za gašenje eventualnih požara u Srbiji, ali i u zemljama u okruženju.

Na niškom aerodromu i prošle godine, u okviru priprema za formiranje regionalnog Centra za vanredne situacije, bile su desetak dana smeštene dve ruske letelice za gašenje požara sa odgovarajućom posadom.

Projekat formiranja Centra za vanredne situacije u Nišu, koji je namenjen za reagovanje u slučaju požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda ne samo u Srbiji, već i u okruženju, pokrenuli su pre dve godine resorni srpski i ruski ministri Ivica Dačić i Sergej Šojgu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво