Leskovačka narodna kuhinja ne zatvara vrata

Rad narodne kuhinje u Leskovcu neće se prekidati, jer je Gradsko veće obezbedilo dovoljno novca za njen rad do kraja aprila. Pakete s hranom dobiće i građani koji teško žive a nisu u sistemu socijalne zaštite.

Rad narodne kuhinje u Leskovcu neće se prekidati, jer je Gradsko veće izdvojilo dva miliona dinara za pripremu šest stotina obroka. To će biti dovoljno da korisnicima narodne kuhinje u Leskovcu obezbedi svakodnevni obrok do kraja aprila.

Prema rečima dr Miodraga Miladinovića, zamenika predsednika Skupštine grada, cilj gradske uprave je da poveća broj obroka, jer su potrebe znatno veće, ali i da narodna kuhinja radi tokom cele godine bez ikakvog prekida.

Obroci za korisnike narodne kuhinje pripremaju se u kuhinji Doma za učenike i studente. Tu se već neko vreme primenjuje hasap standard (HACCP) - sistem koji obuhvata niz postupaka za kontrolu procesa u lancu proizvodnje hrane koji garantuje da su namirnice ispravne i pripremljene na način koji je bezbedan za zdravlje.

"Jela nisu kao u vrhunskim restoranima, ali za odličan kvalitet i zdravstvenu ispravnost možemo da garantujemo", ističe šef kuhinje Ivan Ilić.

Narodna kuhinja se otvara u 11 časova pre podne, ali mnogi dolaze i po pola sata ranije, da uzmu svoja sledovanja jer je to za njih često i jedini obrok u toku dana.

Leskovac će pomoći i građanima koji nisu u sistemu socijalne zaštite

Životna priča svih koji tu dolaze je slična: ljudi koji su ostali bez posla ili koji nikad i nisu radili, bez mogućnosti da se leče i školuju decu. Nikome od njih nije prijatno što su se našli na spisku korisnika narodne kuhinje, ali drugog rešenja nemaju.

"Ne žalim se mnogo, ali za nas je malo, jer jedan i po hleb sam pojede moj sin koji ima 17 godina. Za mene i ženu često ne ostane ništa", priča  Vitomir Radonjić.

Leskovčanka Vera Zlatanović kaže da joj je u početku bilo neprijatno da dolazi po hranu, ali se vremenom pomirila s tim: "Hvala bogu kad i ovo ima. Ja sam zadovoljna, šta je tu je."

Krajem godine Grad je organizovao donatorsku akciju koja se završava ovih dana. Prikupljeno je milion dinara i namirnica u vrednosti od pola miliona. Ova pomoć namenjena je onima koji nisu u sistemu socijalne zaštite a žive teško. Pakete s hranom dobiće do Uskrsa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво