Читај ми!

Rudari uvek spremni, u novopazarskom kraju pritekli u pomoć poplavljenima

Pomoć u otklanjanju posledica poplava u Raški i Novom Pazaru stiže i od ibarskih rudara i humanitaraca "Puta sredine".

Druga smena hitno je izašla iz rudarskog okna. Treća smena počela je ranije od planiranog. Tu je i deo prve smene, nema potrebe za prozivkom. Svi su na broju. Njih pedeset. Uvek je tako kad god ima sugrađana u nevolji.

„To je organizovano za dvadeset minuta, tehnički direktor je pozvao mene, a ja sam poslovođe, išli smo da branimo industrijsku zonu, trebalo je i vrtić ovde u Raški, i u Baljevcu gde je bilo potrebno”, kaže Aleksandar Bojanić, poslovođa u rudniku.

„Taj dan prethodni sam išao  dobrovoljno da dam krv, imao sam tri slobodna dana ali sam prema odgovornosti morao da se pojavim u roku od pola sata i da pomognem ljudima kojima je neophodna pomoć”, ističe rudar Nikola Rušpić.

„Rudari su navikli na rad, da zapnu kad treba”, dodaje Aleksandar.

„Kad vidimo da su ljudi u problemu stavimo se u situaciju da je to kod naših kuća, onda gledamo da damo sve od sebe”, kaže Nikola.

Uzvodno reke Novog Pazara na isti način su pretile. Meštani sela Prćenova branili su svoje kuće. U pomoć su im pritekli i članovi humanitarne organizacije „Put sredine”. Pre ovog sela na još nekoliko lokacija. Pomažu svima. Komšije su ovde, po tradiciji, najbitnije, a stari kažu dobar komšija je bolji nego brat.

„Pre svega hvala organizaciji ‘Put sredine’, ali pre svega hvala mom komšiji Sulju. Svaka čast vama momci, sve ste ovo doterali i pesak i džakove”, zahvaljuje se Tomo Bajović iz Prćenova.

„Od Selakovca na reci Raška, na Muru, i završavamo na Deževi i Prćanovu gde je isto krizno bilo”, dodaje Elvir Turković, HU „Put sredine”.

Humanitarci organizacije „Put sredine” dan posle poplava organizovali su obrok i vodu ugroženim porodicama.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво