U Starom Laništu nova škola za drugo polugodište osnovaca

U Starom Laništu kod Jagodine, drugo polugodište đaci počinju u potpuno novoj školi, koja je po opremljenosti i uslovima čak i bolja od većine gradskih škola. U tom selu otvorena je i ambulanta, a lekar će dežurati utorkom i četvrtkom.

Osnovci iz Starog i Novog Laništa i Kočinog sela kod Jagodine više ne prepoznaju staru školu. Posle temeljnog renoviranja sve, kažu, miriše na novo, sede u novim klupama, svetlim, toplim i uređenim učionicama, a dobili su prvi put i školsku kuhinju sa trpezarijom.

Osim 36 osnovaca u prostorijama potpuno renovirane seoske škole je i desetak predškolaca. Zadovoljni su i đaci i vaspitači.

"Drago mi je da se renoviraju škole na selu, jer ja sam dete sa sela i mogu da razumem kako je to tako da deca na selu mogu da imaju uz sve ove mogućnosti potpuno iste uslove kao i deca u gradu", kaže Ivana Milutinović, vaspitačica.

U istom objektu sada je i moderno opremljena seoska ambulanta. Doktorka živi u Starom Laništu, a meštane će pregledati najmanje dva puta nedeljno.

"Svaki lekar bi poželeo ovakve uslove, fenomenalno. Vi i živite na selu? Da, ja sam udata u Staro Lanište i onda je veoma važno da ostanemo tu", objašnjava Dr Daliborka Blažić Milenković.

Grad je za renoviranje škole i otvaranje ambulante obezbedio 45 miliona dinara. Trećinu novca izdvojila je država.

"Vi imate i gas i vodu i besplatan prevoz što ne postoji nigde u Srbiji i sve ono što je neophodno za razvoj sela", kaže Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Nova škola ima i informatički kabinet, a sala doma kulture biće školska fiskulturna sala i po potrebi mesto za okupljanje meštana i proslave.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво