Šta će se u sporskom životu grada Leskovca promeniti od marta iduće godine

Izgradnja gradskog stadiona je najveća investicija u Leskovcu u poslednjih nekoliko decenija. Radi se prema utvrđenom planu, pa se završetak očekuje u planiranom roku.

 

Posle rušenja starog, obrisi novog stadiona već su vidljivi. Investicija vredna 2 i po milijarde dinara realizuje se ubrzanim tempom pa ako vremenski uslovi dozvole najveći deo posla mogao bi da bude završen do kraja ove godine.


Aleksandar Pejčić, član gradskog veća zadužen za sport, kaže:"Imam takav utisak, kad god posetim ovaj objekat u određenom vremenskom periodu, da ovo gradilište napreduje iz dana u dan i nadamo se da će u roku-a taj rok je  mart sledeće godine, biti ovaj objekat u potpunosti završen i biti predat u funkciji gradu."

Stadion će moći da primi više od 8 hiljada gledalaca, ispunjavaće sve FIFA i UEFA standarde, što znači da će se u Leskovcu igrati i kvalifikacione utakmice reprezetativnih selekcija. Sa završetkom ovog objekta, grad na Veternici imaće zaokruženu sportsku infrstruktutu.

" Nama samo ostaje staza za atletičare koja je bila na ovom stadionu, ali po FIFA standardima ne sme da bude ovde. Sada sa ekipom koja je puna volje, želje, sa članovima Gradskog veća koji su zaduženi za sport, a imamo divne, mlade ljude koji se bave sportom, da zajedno sa njima osmislimo projekat," navodi Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.


Leskovački klubovi poslednjih godina imaju sve zapaženije rezultate u rukometu, košaraci, odbojci, a mladi plivači postižu zavidne rezultate na evropskim i svetskim smotrama. Finalni turnir rukometnog Kupa Srbije potvrdio je da je grad organizaciono spreman za najveće sportske događaje. Ostaje da se konačno i fudbalski klub "Dubočica" vrati na staze stare slave jer će već od narednog proleća, kada je planirano svečano otvaranje stadiona, imati uslove kao najveći klubovi u Evropi.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво