Nagrada za Ženski solidarni front u Vranju

Vranjski Ženski solidarni front dobitnik je priznanja "Pokretač promena", za humanitarni bal na kome su prikupljana sredstva za decu koja su tokom pandemije ostala bez roditelja. Priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Pokazao je snagu Ženski solidarni front, snagu solidarnosti, humanosti. Udružene mogu sve. Dva meseca je trajala akcija, žene su prikupljale sredstva, lobirale, više od 500 ljudi je pomoglo. Raspisan je javni poziv.

Milica Anđelković Jovanović iz Ženskog solidarnog fronta kaže da se prijavilo 19 porodica sa ukupno tridesetoro dece: "Sa svakom porodicom je obavljen individualni razgovor u cilju procene potreba, i na osnovu tog individualnog razgovora i na osnovu sredstava koje smo tokom bala prikupili, mi smo se trudili da odgovorimo na sva njihova očekivanja."

Tokom bala prikupljeno je 6.000 evra, bilo je i 26 direktnih donacija, u robi, uslugama. Bal je održan u avgustu, u gradskom parku.

"Mislim da nas je istorija već dovoljno naučila da se iz svetske krize možemo izvući samo uz solidarnost i društvenu odgovornost, samo bih iskoristila priliku da pozovem sve ljude da pošalju SMS sadržine 1043 na 3030 zato što će pomoći da jedna sedamnaestogodišnja devojka iz Vranja prohoda", kaže Sanja Petrov iz Ženskog solidarnog fronta.

Ženski solidarni front nastavlja da pomaže. Novogodišnje paketiće dobiće deca kojoj su nakon humanitarnog bala pomogli.

"Možete zamisliti koliko je lepo kad vam neko, kao Deda Mraz, donese na kućnu adresu paketić, a koliko je to lepo za decu", navodi dr Nataša Stojilković iz Ženskog solidarnog fronta. I dodaje: "Ja mislim da je taj osećaj za one koji daruju te paketiće duplo veći."

Sve više žena priključuje se Ženskom solidarnom frontu, raznih uzrasta i profesija. Za Pokretače promena proglasile su ih Beogradska otvorena škola i Američka agencija za međunarodni razvoj.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво