Читај ми!

Do mesta u vrtiću bez liste čekanja

Predškolska ustanova "Pčelica" u Vladičinom Hanu ima oko 400 dece u dva vrtića, nedostaju im kapaciteti. Otvoren je novi objekat posle tri godine izgradnje i smanjene su liste čekanja.

Dve mešovite grupe od tri i po do pet godina, sedamdesetoro dece u novom vrtiću "Zvončica", dvadesetoro ih je iz osetljivih društvenih grupa na inkluzivnom vaspitanju i obrazovanju.

"I balone sam video. Jesi li se igrao već sa drugarima? Pa, jesam. I igračke, sve, sve mi se sviđa", oduševljena su deca.

Nove prostorije ali i igračke, nameštaj, a posebno se brine o merama bezbednosti od koronavirusa.

"Sve mere što se tiče epidemije organizovane su na visokom nivou, znači poštuju se mere po propisu. Ujutro deca kada dolaze prskamo im rukice, tu je zadužena medicinska sestra" kaže Danijela Jović, vaspitačica u vrtiću "Zvončica".

Pre godinu dana prošireni su kapaciteti u centralnom vrtiću, u planu je još jedna dogradnja kako ne bi bilo liste čekanja.

"U jednom periodu smo čak imali 170 dece na listi čekanja, svakog dana se deca upisuju, sa ovim otvaranjem ovog objekta smanjili smo tu listu čekanja. Međutim, radićemo još projekata, trebaće nam još proširenja, jer sada imamo još 70 dece na čekanju", ističe Emilija Vlahova, direktorka PU "Pčelica" u Vladičinom Hanu.

"Pripremamo kod osnovne škole "Branko Radičević" dogradnju još jedne sobe, kako bi došli u situaciju u narednom periodu da nema liste čekanja i da svako dete u Vladičinom Hanu koje želi da se socijalizuje i krene u vrtić, to i dobije", naglašava Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han.

Novi vrtić je projekat lokalne samouprave i Ministarstva privrede, a vrednost izgradnje je oko 30 miliona dinara.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво