Paraćin: Lepši život za Valentinu i njenu mamu

Zahvaljujući humanim ljudima osmogodišnja Valentina Milošević iz Paraćina i njena majka posle godina života u kući bez struje i vode sada su u stanu u centru grada. Akcija dobročinstva ujedinila je udruženja iz Paraćina i Pančeva.

Svetlo u sobi, radni sto, nove patike, knjige, igračke, ono što je za drugu decu svakodnevica,osmogodišnja Vanja dobila je tek sada. Zato ne iznenađuje osmeh i radost sa kojom nam pokazuje sve što je dobila.

Male sobe u kući svekra i svekrve gde su živele, jer otac nije mogao da plaća alimentaciju, Vanjina mama Marija ne želi da se seća. Teško je živeti u kući bez struje i vode, bez stalnog zaposlenja zbog bolesti, ali uz Vanjin osmeh ,kaže,sve je lakše.

"Vanja ima uslove znači za učenje, za spavanje, za igranje, sve ono što nije imala da kažem ranije", kaže Marija Slavković.

Marija i Vanja za pomoć su se obratile udruženju „Paraćin mali grad veliko srce" koje je već pomagalo deci. Animirana je javnost preko društvenih mreža i pomoć je počela da pristiže. Zakupljen je i stan na godinu dana u blizini škole.

"Teško je da se ljudi animiraju pogotovu što kaže jedan moj prijatelj iz udruženja bukvalno svaka šesta sedma kuća ima neku Vanju, a Vanji je i više nego bila potrebna pomoć", navodi Elvin Stanković Duca iz Udruženja "Paraćin mali grad veliko srce".

Humanoj misiji priključilo se i novoosnovano udruženje "Ognjište" iz Pančeva.

"Kad udružimo sredstva iz Paraćina i Pančeva za godinu dana će biti rešeno pitanje stambeno i još plus godinu dana će imati plaćene račune", kaže Slavko Radojčić iz Udruženja "Ognjište" iz Paraćina.

Vanja i Marija započele su novo poglavlje u svom životu. Od jeseni Marija očekuje i rešenje o dečijem dodatku, nada se bilo kakvom poslu. Sada će ipak sve biti lakše, jer su u stanu koji ima sve što im je potrebno za pristojan život.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво